Yπαρχιφύλακας και σωφρονιστικός υπάλληλος σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στις φυλακές της Πάτρας - iefimerida.gr

Yπαρχιφύλακας και σωφρονιστικός υπάλληλος σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στις φυλακές της Πάτρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου εμπλέκονται αστυνομικός και σωφρονιστικός υπάλληλος. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ακόμη ένας 42χρονος Ελληνας και αναζητείται ένας 34χρονος, ενώ στο κύκλωμα συμμετείχαν και δύο Αλβανοί κρατούμενοι των φυλακών, ηλικίας 33 και 35 ετών.

Όσον αφορά τον αστυνομικό, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για 39χρονο υπαρχιφύλακα που υπηρετεί στην Αχαΐα, ο οποίος ήδη τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Οπως διαπιστώθηκε απο την αστυνομική έρευνα, οι δύο Αλβανοί «αλίευαν» μεταξύ των συγκρατουμένων τους «πελάτες», που ήθελαν να προμηθευτούν ναρκωτικά ή/και κινητά τηλέφωνα. Οι δυο έγκλειστοι προωθούσαν τηλεφωνικά τις «παραγγελίες» στον 42χρονο ιδιώτη, ο οποίος στη συνέχεια παρέδιδε στον σωφρονιστικό υπάλληλο τα ναρκωτικά – κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθως ο σωφρονιστικός υπάλληλος, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, τα τοποθετούσε σε προκαθορισμένα σημεία, όπου είχαν πρόσβαση οι δύο Αλβανοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της οργάνωσης ελάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και ακολουθούσαν «κανόνες στεγανότητας» ώστε να μη γίνονται αντιληπτοί.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι δύο αλλοδαποί επικοινωνούσαν αποκλειστικά με τον 42χρονο ιδιώτη, τόσο για τις «παραγγελίες», όσο και για τα σημεία παραλαβής, χωρίς να έχουν οποιαδήποτε επαφή με τον σωφρονιστικό υπάλληλο, αν και γνώριζαν τον ρόλο του.

Επιπλέον, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν εφοδιαστεί με τηλεφωνικές συνδέσεις, που αντιστοιχούσαν σε στοιχεία άλλων ατόμων (ghost phones), κυρίως αλλοδαπών, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνεννοήσεις, χρησιμοποιούσαν ειδική «κωδική» συνθηματολογία.

Μέχρι στιγμής έχουν διακριβωθεί τουλάχιστον δυο περιπτώσεις εισαγωγής ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στις Φυλακές του Αγίου Στεφάνου, ενώ όπως προέκυψε, εμπλέκονται και σε διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ο οποίος τους άσκησε σχετική δίωξη και τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ