Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε ο Λέτα σε θυελλώδη συνεδρίαση της ιταλικής βουλής - iefimerida.gr

Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε ο Λέτα σε θυελλώδη συνεδρίαση της ιταλικής βουλής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με 379 ψήφους υπέρ, 212 κατά και 2 αποχές η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική Βουλή, μετά από μία συνεδρίαση όπου κυριάρχησε η ένταση και οι αντεγκλήσεις μεταξύ εκπροσώπων του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και βουλευτών του Κινήματος Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Εντός της ημέρας αναμένεται το «πράσινο φως» και της Γερουσίας, όπου η κυβέρνηση συμμαχίας –μετά την αποχώρηση του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια από τις τάξεις της συμπολίτευσης–, υπολογίζεται ότι διαθέτει 171 ψήφους επί του συνόλου των 315 εκλεγμένων και των 6 ισόβιων γερουσιαστών.

Την κυβέρνηση συμμαχίας υπό τον κεντροαριστερό πρωθυπουργό Λέτα υποστηρίζουν το Δημοκρατικό Κόμμα, το μετριοπαθές κέντρο της Επιλογής Πολιτών και της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης και τη Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο.

Τα αίματα άναψαν μετά την κριτική που άσκησε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε δηλώσεις του Γκρίλο, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως ορισμένοι δημοσιογράφοι δεν τιμούν το λειτούργημά τους. Πρόσφατα μάλιστα, ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων είχε εξαπολύσει επί προσωπικού επίθεση εναντίον γνωστού δημοσιογράφου της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα.

Οι βουλευτές των Δημοκρατικών σηκώθηκαν όρθιοι για να χειροκροτήσουν τον Λέτα, ενώ από τα έδρανα του Κινήματος Πέντε Αστέρων, ξεκίνησε ηχηρή αμφισβήτηση του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ