«Ψίχουλα» ως τώρα από τους ελέγχους για την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου - iefimerida.gr

«Ψίχουλα» ως τώρα από τους ελέγχους για την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μόλις 5 εκατομμύρια ευρώ έχει αποδώσει έως τώρα ο έλεγχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε φορείς του Δημοσίου για το εάν εφαρμόζεται πλήρως το Ενιαίο Μισθολόγιο, όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών λίγο πριν από τη συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικα. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή, ο έλεγχος θα συνεχιστεί σε πάνω από 90 φορείς, με φόντο τους υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου ότι μπορούν να εξοικονομηθούν περίπου 80 εκατ. ευρώ από τη πλήρη εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου.Έλεγχος γίνεται, όμως και για το εάν εφαρμόζονται οι διατάξεις περί διαθεσιμότητας, που ορίζουν ότι οι εν λόγω υπάλληλοι θα πρέπει να λαμβάνουν το 75% του βασικού τους μισθού και ήδη εντοπίστηκαν 4 φορείς, που δεν εφάρμοσαν τις επίμαχες διατάξεις. Με βάση τις οδηγίες του ΓΛΚ, οι εν λόγω φορείς- και όσοι βρεθούν στη συνέχεια- θα πρέπει να αναζητήσουν από τους υπαλλήλους αυτούς ως αχρεωστήτως καταβληθέντα τα ποσά που έχουν πληρωθεί και οι πρώτες επιστροφές αναμένονται έως τις 18 του μήνα.

«Ψαλίδι» πέφτει και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που υπερέβησαν τους φετινούς τους προϋπολογισμούς. Αυτοί οι 500 φορείς- οι 250 υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας και άλλοι 120 στο υπουργείο Πολιτισμού- θα χάσουν 40 με 50 εκατ. ευρώ από τον Προϋπολογισμό του 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ