Επιχείρησαν (ξανά) να πετάξουν επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα στον ΧΥΤΑ Φυλής -Καταγγελίες και συλλήψεις - iefimerida.gr

Επιχείρησαν (ξανά) να πετάξουν επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα στον ΧΥΤΑ Φυλής -Καταγγελίες και συλλήψεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα απόπειρα απόρριψης επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων (ΕΙΑ) στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Φυλή εντόπισαν σήμερα το πρωί υπάλληλοι του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής.Ενα δημοτικό απορριμματοφόρο και ένα ιδιωτικό όχημα μεταφοράς επιχείρησαν να πετάξουν στο σημείο οχτώ περίπου τόνους νοσοκομειακών απορριμμάτων. Η αποκάλυψη ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια μακροσκοπικών ελέγχων που έγιναν στο ημερήσιο μέτωπο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος, οι υπηρεσίες ενημέρωσαν άμεσα την Ελληνική Αστυνομία και τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο.

Στον ΧΥΤΑ Φυλής μετέβη ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός ο οποίος σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι «Κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και θέτουν σε κίνδυνο επανειλημμένα τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Εχουμε ενημερώσει τον Υπουργό Υγείας προκειμένου να επιληφθεί άμεσα και να σταματήσει όλη αυτή η ανευθυνότητα. Η νομοθεσία είναι σαφής. Τα νοσοκομειακά απορρίμματα δεν μπορεί να πέφτουν σε χώρο υγειονομικής ταφής. Δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή σε τέτοιου είδους περιστατικά που γυρίζουν τη διαχείριση των αποβλήτων χρόνια πίσω. Αυτό το πάρτι θα τερματιστεί, ας το καταλάβουν όλοι και ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο».

Τα απόβλητα οδηγήθηκαν κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Περιβάλλοντος στον Αποτεφρωτήρα Επικινδύνων Ιατρικών Απορριμμάτων του ΕΔΣΝΑ. Τα οχήματα κατασχέθηκαν, οι οδηγοί συνελήφθησαν και ακολουθείται η διαδικασία του αυτοφώρου.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη απόπειρα απόρριψης νοσοκομειακών απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής που εντοπίζουν οι υπηρεσίες του Συνδέσμου μέσα σε λίγες μόλις μέρες. Στα τέλη Νοεμβρίου είχε εντοπιστεί ποσότητα 7 τόνων επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων. Και τότε, είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία και οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος που επιλήφθηκαν της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ