Σαρώνει το εμπόριο ψυχοτρόπων ουσιών μέσω του Διαδικτύου -Τι περιοριστικά μέτρα θα λάβει η Κομισιόν - iefimerida.gr

Σαρώνει το εμπόριο ψυχοτρόπων ουσιών μέσω του Διαδικτύου -Τι περιοριστικά μέτρα θα λάβει η Κομισιόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευρέως διαδεδομένο είναι το εμπόριο μέσω Διαδικτύου των ψυχοτρόπων ουσιών που χρησιμοποιούνται εναλλακτικά αντί ναρκωτικών ουσιών, αναφέρει η Κομισιόν σύμφωνα με την αρμόδια Επίτροπο Βίβιαν Ρέντινγκ, η οποία ανακοίνωσε και τα μέτρα της Επιτροπής.

Απαντώντας σε σχετικό γραπτό ερώτημα του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Παπανικολάου, η Επίτροπος Ρέντινγκ τόνισε πως από το 2005 τα κράτη μέλη έχουν κοινοποιήσει πάνω από 300 νέες ψυχότροπες ουσίες, μέσω του μηχανισμού ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών, τον οποίο διαχειρίζεται το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (ΕΚΠΝΤ) και η Europol.

Παράλληλα, ο ρυθμός κοινοποίησης νέων ψυχοτρόπων ουσιών έχει αυξηθεί κατά τα τελευταία χρόνια με πάνω από μία νέα ουσία να κοινοποιείται κάθε εβδομάδα.

Για μια ανεξέλεγκτη αγορά ναρκωτικών ουσιών εύκολα προσβάσιμη από όποιον το επιθυμεί, έκανε λόγο ο κ. Παπανικολάου, σημειώνοντας πως οι νέοι κανόνες που πρόσφατα θεσπίστηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις επιβλαβείς ψυχότροπες ουσίες θα πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν προκειμένου να αποσυρθούν το γρηγορότερο δυνατό, χωρίς βέβαια να θίγονται οι διάφορες νόμιμες βιομηχανικές και εμπορικές τους χρήσεις.

Από την πλευρά της η Ευρωπαία Επίτροπος διαβεβαίωσε πως και με βάση το νέο κανονισμό, οι ουσίες που δημιουργούν κινδύνους για την υγεία, την κοινωνία και την ασφάλεια θα υπάγονται σε περιοριστικά μέτρα εμπορίας και θα αποσύρονται από όλους τους διαύλους διανομής περιλαμβανομένου και του διαδικτύου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ