Πολ Καζαριάν: Ποιος είναι ο άνθρωπος με τα περισσότερα ελληνικά ομόλογα - iefimerida.gr

Πολ Καζαριάν: Ποιος είναι ο άνθρωπος με τα περισσότερα ελληνικά ομόλογα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα άδυτα της... μη πραγματικής οικονομίας, όχι αυτή των νοικοκυριών που πλήττονται από την κρίση, το όνομα του Πολ Καζαριάν είναι παγκοίνως γνωστό. Κανονικά θα έπρεπε να είναι και στην Ελλάδα, καθώς ως ιδιοκτήτης της Japonica αγόρασε αφειδώς ελληνικά ομόλογα, όταν όλοι τα θεωρούσαν «σκουπίδια».

Ο Αρμενικής καταγωγής, Καζαριάν μιλώντας στο Greek Reporter εξήγησε γιατί επένδυσε σε κάτι που δεν φαινόταν να είναι ασφαλές, όπως τα ελληνικά ομόλογα την περίοδο που η κρίση φούντωνε.
Το σκεπτικό του είναι σχεδόν απλοϊκό «καταρχάς έχω άμεση σχέση με την Ελλάδα, από την περίοδο που σπούδαζα φιλοσοφία και αγάπησα τον Πλάτωνα. Κατά τη γνώμη μου η Ελλάδα είναι θύμα μιας λανθασμένης λογιστικής. Γι' αυτό το λόγο χρηματοδότησα μια ολόκληρη διαφημιστική καμπάνια για να αποδείξω πως είναι μια χώρα Α+».

Η αρχική του πρόθεση ήταν να έρθει στην Ελλάδα και να επενδύσει σε κάποιες εταιρίες, όμως το σχέδιό του δεν ευοδώθηκε καθώς, «έμεινα έκπληκτος από την έλλειψη οικονομικών στοιχείων. Ψάχνοντας λοιπόν τα δεδομένα στη χώρα κατάλαβα πως υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στην πραγματικότητα και στη λογιστική. Το ασφαλέστερο πράγμα είναι να επενδύεις όταν υπάρχει «ανωμαλία» και όχι απλώς φήμες. Αυτό ακριβώς κάναμε με την Ελλάδα. Αρχίσαμε να αγοράζουμε ελληνικά ομόλογα από την περίοδο των εκλογών του Μαΐου 2013 και πλέον είμαστε κάτοχοι με τα περισσότερα ομόλογα».

Ο Καζαριάν δεν διστάζει να καταφερθεί εναντίον αυτών που χτυπούν την Ελλάδα λέγοντας: «το 2009, όταν η οικονομική πραγματικότητα ήταν πολύ κακή, οι διεθνείς οργανισμοί συνέχισαν να θεωρούν την Ελλάδα, Α+. Εγώ το ξέρω πως είναι. Η εταιρία μου χρησιμοποιεί μια λογιστική μέθοδο, για την οποία έχω ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι διεθνείς οργανισμοί και μου αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι Α+».

Ο ιδιοκτήτης της Japonica εμμένει ως προς την απόφασή του: σκοπεύει να κρατήσει τα ελληνικά ομόλογα μέχρι τη λήξη τους. Μάλιστα επιθυμεί να βρίσκεται μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας και να επενδύσει στην πραγματική οικονομία και να βοηθήσει τη χώρα που πλήττεται από την κρίση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ελληνικά ομόλογα Πλάτωνας Japonica Partners
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ