Έφυγε ο Τάσος Ζωγράφος - iefimerida.gr

Έφυγε ο Τάσος Ζωγράφος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έφυγε σήμερα το πρωί, ένας από τους πιο επιδραστικούς έλληνες σκηνογράφους και ζωγράφους, ο Τάσος Ζωγράφος. Στα 85 του χρόνια, ο μεγάλος έλληνας καλλιτέχνης μπορούσε να απαριθμήσει δεκάδες δουλειές σε ταινίες, θέατρο και τηλεόραση και πολλές ατομικές και συλλογικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο μεγάλος εικαστικός γεννήθηκε το 1926 στη Λειβαδιά και τα χρόνια της Κατοχής μετακινήθηκε μαζί με την οικογένειά του στην Αθήνα. Εκεί μαθήτευσε δίπλα στο Γιάννη Τσαρούχη. Μετά την εξορία του στη Μακρόνησο, ο Τ.Ζωγράφος δούλεψε για το Ελεύθερο Θέατρο –το Εθνικό τον είχε απορρίψει λόγω πολιτικών φρονημάτων-, ενώ η αναγνώριση στο πρόσωπό του ήρθε με τη ταινία του Κούνδουρου «Ο Δράκος». Η μορφή του Τ.Ζωγράφου έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη «Χρυσή Εποχή» του ελληνικού κινηματογράφου. Ο ίδιος δούλεψε αρκετές φορές για τηλεόραση και θέατρο, ενώ η συνεισφορά του στα ελληνικά εικαστικά πράγματα και η τέχνη του, έχει επικυρωθεί 5 βραβεία στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, 1 κρατικό και 2 βραβεία τηλεόρασης. Η πολιτική κηδεία του Ζωγράφου θα τελεστεί τη Τετάρτη 6 Απριλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ