Τώρα οι Ευρωπαίοι μας κατηγορούν για καθυστερήσεις στις προετοιμασίες για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ - iefimerida.gr

Τώρα οι Ευρωπαίοι μας κατηγορούν για καθυστερήσεις στις προετοιμασίες για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν για κάτι επαίρεται -και δικαίως- η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι την κατάλληλη στιγμή που η χώρα χρειάζεται την έξωθεν καλή μαρτυρία από τους εταίρους της, έρχεται η προεδρία στην Ε.Ε. για να τονώσει τη συνολική εικόνα μας προς τα έξω.

Ακόμα και έτσι, όμως, τα πρώτα μηνύματα δεν είναι ευχάριστα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος, έχουν εμφανιστεί οι πρώτες καθυστερήσεις στις προετοιμασίες για την ανάληψη της προεδρίας.

Οι βασικές καθυστερήσεις έχουν να κάνουν με το Ζάππειο Μέγαρο, στο οποίο δεν έχουν ξεκινήσει καν οι απαραίτητες εργασίες για να υποδεχθεί το Κολέγιο των Επιτρόπων (28 Επίτροποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), ενώ το Γραφείο Προεδρίας άρχισε να λειτουργεί πριν 2-3 εικοσιτετράωρα με κενά στο στελεχιακό δυναμικό.

Είναι χαρακτηριστικό πως αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μεσαίου βεληνεκούς, διατύπωσαν πρόσφατα πολλά ερωτήματα σχετικά με την έγκαιρη προετοιμασία και από τις απαντήσεις της ελληνικής πλευράς δεν έμειναν ικανοποιημένοι.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το Ζάππειο στις 8 Ιανουαρίου θα υποδεχθεί, το Κολέγιο των Επιτρόπων και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, άρα ο χρόνος τρέχει και δεν είναι άπλετος. Κάθε Επίτροπος, ανάλογα τις αρμοδιότητες του, θα συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας και τις απογευματινές ώρες θα μετακινηθούν όλοι στο Μέγαρο Μουσικής όπου ο Πρωθυπουργός θα κηρύξει και τυπικά την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας.

Βάσει του ελληνμικού σχεδιασμού οι Επίτροποι να καταλύσουν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» το βράδυ της 8ηςΙανουαρίου και το πρωϊ της επομένης θα αναχωρήσουν. Σαφώς τα μέτρα ασφαλείας θα είναι έντονα για ευνόητους λόγους. Στη συνέχεια, το Ζάππειο θα υποδεχθεί τα Ατυπα Συμβούλια Υπουργών της Ε.Ε. και συναντήσεις δεκάδων επιτροπών και ομάδων εργασίας.
Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος, για την αναβάθμιση (καθαρισμό) του Ζαππείου Μεγάρου εγκρίθηκε στις 4 Δεκεμβρίου ο πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάδειξη μειοδότη. Συνολικός προϋπολογισμός έργου 67.650 ευρώ.
Σε ότι αφορά το Γραφείο Προεδρίας εγκαταστάθηκε στην οδό Ακαδημίας 4, στον 2οόροφο αλλά ακόμα υπάρχουν κενά στο στελεχιακό δυναμικό και στον απαραίτητο εξοπλισμό.
Είναι ίδιον της φυλής να αργεί, αλλά ποτέ να μην... καθυστερεί. Γι' αυτό παρά τις καθυστερήσεις εκφράζεται η πεποίθηση ότι όπως έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις, τελικά θα καλυφθούν όλα τα κενά έστω και την τελευταία στιγμή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ