Σταϊκούρας: Οσοι δεν εφάρμοσαν το ενιαίο μισθολόγιο, θα επιστρέφουν τα χρήματα - iefimerida.gr

Σταϊκούρας: Οσοι δεν εφάρμοσαν το ενιαίο μισθολόγιο, θα επιστρέφουν τα χρήματα

Σταϊκούρας: Οσοι δεν εφάρμοσαν το ενιαίο μισθολόγιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανένας δεν θα παρεκκλίνει από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, προειδοποίησε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διεμήνυσε πως όσα υπουργεία ή υπηρεσίες δεν υπάκουσαν, θα αναγκαστούν να επιστρέψουν τα χρήματα.

Επιπλέον, ο κ. Σταϊκούρας προειδοποίησε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ώστε «κάθε νησίδα απόκλισης από το ενιαίο μισθολόγιο να εντοπιστεί και να αντιμετωπιστεί». Ο αναπληρωτής υπουργός απαντούσε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, από τους έως τώρα έκτακτους ελέγχους προέκυψε μία περίπτωση μη εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου. Πρόκειται για το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η διοίκηση του οποίου αντικαταστάθηκε για το λόγο αυτό. Πάντως, ο ίδιος επεσήμανε πως από τους ελέγχους κρίνεται έως τώρα ικανοποιητική η εφαρμογή.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το μισθολογικό κόστος στη χώρα μας θα φτάσει το 2014 στο 8,5% του ΑΕΠ, προσεγγίζοντας όπως είπε, το μέσο όρο της ΕΕ, έναντι 9,6% που ήταν το 2011.

Από την πλευρά του, ο κ. Ψυχάρης, υποστήριξε ότι τα ποσά που χάθηκαν αντιστοιχούν σε εκείνα που δίνονται σε ευπαθείς ομάδες για το πετρέλαιο θέρμανσης. «Ορισμένα ρετιρέ κλέβανε το πετρέλαιο των φτωχών», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων». Παράλληλα, ζήτησε να εξακριβωθεί ποια υπουργεία και ποιες υπηρεσίες αρνήθηκαν ή εφάρμοσαν επιλεκτικά το νόμο και να τους επιβληθούν κυρώσεις.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ