Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γη - iefimerida.gr

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσφατα δορυφορικά δεδομένα της NASA από την ανατολική Ανταρκτική δείχνουν ότι η Γη έχει θέσει ένα νέο ρεκόρ για την πιο κρύα θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ: -94.7 βαθμούς Κελσίου.

Συνέβη τον Αύγουστο του 2010, όταν χτύπησε τους -94.7C. Στη συνέχεια, στις 31 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, πλησίασε το ρεκόρ με -92.9C.

Το παλιό ρεκόρ ήταν -89.2C.

Ο επιστήμονας πάγου Ted Scambos στο National Snow and Ice Data Centre ανακοίνωσε τα “κρύα” γεγονότα στην επιστημονική συνάντηση της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης στο Σαν Φρανσίσκο τη Δευτέρα.

«Είναι σαν να βλέπουμε μία ωραία μέρα καλοκαίριού στον Άρη", δήλωσε ο Scambos. "Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το σημείο είναι το ψυχρότερο μέρος στη Γη."Ωστόσο, δεν θα μπει στο βιβλίο των ρεκόρ των Γκίνες, διότι οι θερμοκρασίες ήταν μετρημένες μέσω δορυφόρου και όχι από θερμόμετρα, είπε ο Scambos.

«Δόξα τω Θεό, δεν ξέρω πώς ακριβώς θα ένιωθα αν ήμουν εκεί», είπε. Αλλά είπε ότι επιστήμονες έχουν δοκιμάσει να βγουν έξω γυμνοί στους -73C στο νότιο πόλο, έτσι, οι άνθρωποι μπορούν να επιβιώσουν αυτή την θερμοκρασία για περίπου τρία λεπτά.

Τις περισσότερες φορές οι ερευνητές πρέπει να αναπνέουν μέσω ενός αναπνευστήρα που φέρνει αέρα από το ένα μανίκι, και μέσα από το παλτό ζεσταίνοντας τον, ώστε να μην εισπνεύσουν κατά λάθος τον κρύο αέρα, είπε ο Scambos.

Ο Waleed Abdalati, ένας επιστήμονας πάγου από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο και πρώην επικεφαλής επιστήμονας της NASA, και ο Scambos είπαν ότι αυτό είναι πιθανόν μια τυχαία ανάγνωση σε ένα μέρος που δεν έχει ξαναμετρηθεί και θα μπορούσε να ήταν πιο κρύο ή πιο ζεστό κατά το παρελθόν.

“Παρόλα αυτά, η ανακάλυψη αυτή μας μιλάει για το φάσμα των συνθηκών σε αυτή τη Γη, μερικές από τις οποίες δεν ήμασταν σε θέση να παρατηρήσουμε,” είπε ο Abdalati.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ