Ιερά Συνόδος στις μητροπόλεις: Φτιάξτε λίστες ευπαθών ομάδων για να βοηθήσουμε στην επανασύνδεση του ρεύματος - iefimerida.gr

Ιερά Συνόδος στις μητροπόλεις: Φτιάξτε λίστες ευπαθών ομάδων για να βοηθήσουμε στην επανασύνδεση του ρεύματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καταστάσεις με τους πολίτες που σιτίζονται ή λαμβάνουν οποιασδήποτε μορφής βοήθεια από την Πολιτεία καλούνται να καταρτίσουν οι Μητροπόλεις της Εκκλησίας, ύστερα από σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ηλεκτροδότησή τους.

Σχετική εγκύκλιο απέστειλε χθες η Ιερά Σύνοδος, ύστερα από τις αποφάσεις που ελήφθησαν το Σάββατο σε σύσκεψη υπό τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη για τη διασφάλιση της ηλεκτροδότησης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού. Παρόμοιες καταστάσεις αναμένονται από τις προνοιακές δομές των δήμων και των περιφερειών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ηλεκτροδότηση των συγκεκριμένων ομάδων.
Δηλαδή, να μην κόβεται το ρεύμα λόγω χρεών ή να αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση όπου έχει κοπεί.

Οι λίστες θα προωθηθούν στις τετραμελείς επιτροπές που συγκροτούνται σε κάθε δήμο, με συμμετοχή εκπροσώπων της ΔΕΗ, του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής, του δήμου και της περιφέρειας, όπου θα λαμβάνονται οι αποφάσεις για επανασύνδεση ή κατάργηση των εντολών διακοπής. Υπενθυμίζεται ότι ήδη, η ΔΕΗ δεν κόβει το ρεύμα στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ