Ευθεία επίθεση του Σβόμποντα κατά της Τρόικα και του Ολι Ρεν -Τους κατηγορεί ότι δεν θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα - iefimerida.gr

Ευθεία επίθεση του Σβόμποντα κατά της Τρόικα και του Ολι Ρεν -Τους κατηγορεί ότι δεν θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λάβρος εναντίον της Κομισιόν και της Τρόικας εμφανίστηκε σήμερα στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστικών και Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα.

Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο εξαπέλυσε ευθείες βολές για τις απαιτήσεις της Τρόικας και την πρόσφατη αποχώρησή της από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με άμεσο αποτέλεσμα να βρίσκεται σε εκκρεμότητα η παροχή της δόσης. Συγκεκριμένα δήλωσε « Μέχρι σήμερα η Ελλάδα, παρά την καλή θέληση και τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει, δεν κατάφερε να φτάσει με συμφωνία με την Τρόικα, η οποία προβάλλει κοινωνικά απαράδεκτες απαιτήσεις». Επ' αυτού μάλιστα έγινε πιο συγκεκριμένος αναφερόμενος στο ζήτημα των πλειστηριασμών.

Ο Αυστριακός πολιτικός υποστήριξε ότι «όλα αυτά δεν έχουν σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που έχει πάρει τον δρόμο του και έχουν ήδη γίνει πολλά βήματα, έστω κι αν δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη όλα όσα προβλέπονται».

Σκληρός ήταν στην κριτική του και προς την Κομισιόν, αλλά και προσωπικά προς τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Ολι Ρεν. Συγκεκριμένα τόνισε «Η Κομισιόν δεν είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε το πρόγραμμα περικοπών να γίνει αποδεκτό και από τους πολίτες. Είναι δύσκολο ο κ. Ρεν να αποφασίσει, εάν αυτά που λέει, τα λέει ως Επίτροπος ή ως πιθανός υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν. Οσο περισσότερες συνεντεύξεις δίνει, τόσο ανεβαίνουν τα ποσοστά των ευρωσκεπτικιστών στις χώρες της κρίσης».

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο κ. Σβόμποντα κατηγόρησε τον Ολι Ρεν λειτουργεί για ίδιον όφελος και ότι η όποια αξιολόγηση των κρατών-μελών, από τον αρμόδιο Επίτροπο, γίνεται με τρόπο που να προωθεί τις μελλοντικές πολιτικές φιλοδοξίες του.

Μόλις χθες, ο Όλι Ρεν, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine είχε ξεκαθαρίσει ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων για την προεδρία της Κομισιόν, παρότι ο σημερινός επικεφαλής της συγκεκριμένης πολιτικής ομάδας, ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχόφσταντ, επιμένει να θέσει εκείνος υποψηφιότητα.

Πηγή: Deutche Welle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ