Λίγες ημέρες πριν την επέτειο του μακελειού στο Κονέκτικατ, η εταιρεία όπλων Cerberus Capital εξακολουθεί να θησαυρίζει [βίντεο] - iefimerida.gr

Λίγες ημέρες πριν την επέτειο του μακελειού στο Κονέκτικατ, η εταιρεία όπλων Cerberus Capital εξακολουθεί να θησαυρίζει [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τραγωδία έκλεισε με την αυτοκτονία του δράστη.Τέτοιες περίπου ημέρες πέρυσι, στις 14 Δεκεμβρίου 2012, 20 μικροί μαθητές και 6 εργαζόμενοι σε δημοτικό σχολείο του Νιούταουν στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ σκοτώθηκαν από πυρά νεαρού ενόπλου, του 20χρονου Άνταμ Λάντζα, ο οποίος νωρίτερα είχε σκοτώσει και τη μητέρα του.

Ένα χρόνο μετά, με τα τραύματα των κατοίκων της μικρής αμερικανικής πόλης να μην έχουν επουλωθεί ακόμη και τις οδυνηρές μνήμες να είναι ακόμη ζωντανές, οι αρχές της πόλης αποφάσισαν την κατεδάφιση του τραγικού σχολείου, η οποία και έλαβε χώρα:

«Ας το γκρεμίσουμε για χάρη των παιδιών και των δασκάλων που θα βρίσκονται εκεί για χρόνια. Θα παραμείνουν εκεί ακόμα και μετά την αποφοίτηση των μαθητών. Ήταν ένα παλιό σχολείο. Ας φτιάξουμε λοιπόν ένα καινούργιο».

Στη θέση του θα χτιστεί ένα καινούριο σχολείο το οποίο θα εγκαινιαστεί το 2016. Μέχρι τότε οι μαθητές θα πηγαίνουν σχολείο σε γειτονική πόλη.

Στο μεταξύ, η εταιρεία όπλων Cerberus Capital, στη σειρά προϊόντων της οποίας ανήκε και το τουφέκι τύπου Bushmaster με το οποίο ο νεαρός Λάντζα εκτέλεσε τους βρισκόμενους στο σχολείο, συνεχίζει να πουλάει όπλα και να κερδοφορεί, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Καταφέρνοντας να διαχειριστεί και να μειώσει την αρνητική δημοσιότητα που είχε προσλάβει εξαιτίας του συμβάντος, η εταιρεία εξακολουθεί να θησαυρίζει, αποδεικνύοντας ότι το εμπόριο όπλων στις ΗΠΑ είναι πολύ προσοδοφόρα μπίζνες για να την εγκαταλείψει κανείς.

Ακολουθεί βίντεο με τις εργασίες κατεδάφισης του σχολείου:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ