Ασμουσεν: Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, αλλά πρέπει να δείξει ότι παραμένει πιστή στο πρόγραμμα προσαρμογής - iefimerida.gr

Ασμουσεν: Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, αλλά πρέπει να δείξει ότι παραμένει πιστή στο πρόγραμμα προσαρμογής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τις διαπραγματεύσεις της Τρόικα με την Ελλάδα αναφέρθηκε το στέλεχος της ΕΚΤ Γιοργκ Ασμουσεν, ο οποίος υποστήριξε πως αν και είναι σοβαρό το θέμα της δημοσιονομικής «μαύρης τρύπας», σημαντικότερες είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Υπάρχει το θέμα του δημοσιονομικού κενού, αλλά για εμάς ποιο σημαντικό είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο Γιοργκ Ασμουσεν, ο οποίος σημείωσε ότι αναγνωρίζει την προσπάθεια που έγινε υπό δύσκολες συνθήκες, και την καλή συνεργασία που υπάρχει με τον Γιάννη Στουρνάρα, ωστόσο η χώρα θα πρέπει να προχωρήσει στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα δείξουν ότι παραμένει πιστή στο πρόγραμμα προσαρμογής.

Τέλος, το στέλεχος της ΕΚΤ δήλωσε ότι η δόση του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμεί, θα εκταμιευτεί μόλις καλυφθεί το προαπαιτούμενο των ΕΑΣ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ