Στουρνάρας στο CNBC: Οχι άλλα μέτρα λιτότητας -Το 2014 θα έχουμε μερική πρόσβαση στις αγορές - iefimerida.gr

Στουρνάρας στο CNBC: Οχι άλλα μέτρα λιτότητας -Το 2014 θα έχουμε μερική πρόσβαση στις αγορές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δόση του ενός δις. ευρώ θα έρθει, πρόθεση για περαιτέρω μέτρα λιτότητας δεν υπάρχει από την κυβέρνηση, ενώ η προοπτική μιας κάποιας εξόδου στις αγορές, ανοίγεται για την Ελλάδα το 2014.
Αυτά είπε μέσες άκρες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι CNBC.

Συγκεκριμένα για τα μέτρα λιτότητας που ενδεχόμενα κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των φορολογουμένων, απάντησε: ««Έχω εξηγήσει τα κοινωνικά όρια των μέτρων λιτότητας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον δεν θέλουμε να λάβουμε περαιτέρω μέτρα λιτότητας. Νομίζω πως ακούσατε τον πρόεδρο του Eurogroup να αναφέρεται στο θέμα αυτό και για την ακρίβεια η τρόικα επιστρέφει ώστε να συνεργαστούμε για την εξεύρεση λύσης».

Για το περιβόητο ερώτημα «πότε θα βγει η Ελλάδα στις αγορές;», ο κ. Στουρνάρας δίνει μια... μικρή είδηση «Είμαι πολύ αισιόδοξος για το επόμενο έτος. Θα έχουμε θετική ανάπτυξη και έτσι μπορούμε να έχουμε... περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά το επόμενο έτος, όμως θα είναι η πρώτη φορά από το 2010 και έτσι θα είναι πολύ σημαντικό».

Αισιόδοξος δηλώνει και για κλείσιμο της τρύπας στο δημοσιονομικό κενό, κάτι που βρίσκεται εδώ και καιρό στην κορυφή της ατζέντας της Τρόικας. Επισημαίνει λοιπόν: «Έχουμε ένα πολύ μεγάλο κενό παραγωγής, όμως αυτό το κενό σταδιακά μειώνεται. Αυτή η μείωση δημιουργεί ανάπτυξη και κινητήριες δυνάμεις το επόμενο έτος θα είναι οι επενδύσεις και οι εξαγωγές».

Ολα αυτά, ενδεχόμενα θα έχουν ως αποτέλεσμα να λάβουμε σύντομα τη δόση του ενός δις. που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση... εκκρεμότητας. Ο κ. Στουρνάρας λέει στο CNBC:« Συνεχίζουμε τις συζητήσεις με στόχο να επιτύχουμε συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα... το ορόσημο φαίνεται να είναι εν τάξει και έτσι περιμένουμε την εκταμίευση της δόσης μέχρι το τέλος του έτους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ