Time: Αυτοί είναι οι 10 φιναλίστ για το πρόσωπο της χρονιάς - iefimerida.gr

Time: Αυτοί είναι οι 10 φιναλίστ για το πρόσωπο της χρονιάς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το σωτήριο έτος 1927, το φημισμένο περιοδικό Time, συνθέτει όλα τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές της κάθε χρονιάς, σε ένα πρόσωπο που συγκεφαλαιώνει τη συγκίνηση, την αγωνία, τη χαρά, την ελπίδα ή τον ζόφο που διαπέρασε εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως. Είναι το πρόσωπο της χρονιάς.

Πρόκειται για μια παράδοση που επιδαψιλεύει μέγιστη τιμή στο τιμώμενο και προτεινόμενο πρόσωπο. Ε, δεν είναι και λίγο να σε επιλέγει το Time για να κοσμήσεις το εξώφυλλό του. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως στην χορεία των... εκλεκτών ανήκουν μεταξύ άλλων οι Γκάντι, Ρούζβελτ, Τσόρτσιλ, Στάλιν, Χίτλερ (ναι, δυστυχώς), Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Γκορμπατσόφ, Χομεϊνί, Κλίντον, Πούτιν, Ομπάμα και μια πλειάδα άλλων.

Πριν από λίγες ανακοινώθηκαν οι δέκα υποψήφιοι για το φετινό πρόσωπο. Λίγες ώρες αναμονή ακόμα, καθώς ο «νικητής» θα ανακοινωθεί την Τετάρτη το πρωί.

Οι δέκα φιναλίστ λοιπόν είναι ο πρόεδρος της Συρίας, Bashar Assad, η ιδρυτής της Amazon Jeff Bezos, ο γερουσιαστής του Τέξας Ted Cruz, η τραγουδίστρια Miley Cyrus, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Μπάρακ Ομπάμα (το περσινό πρόσωπο του Time), ο πρόεδρος του Ιράν Hassan Rouhani, η υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Kathleen Sibelius, o Edward Snowden (πώς θα μπορούσε να λείψει, άλλωστε) και η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γκέι Edith Widsor.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ