Ποιος εξόργισε τον Πέδρο Αλμοδoβάρ -Ο Ισπανός εκτοξεύει πυρά - iefimerida.gr

Ποιος εξόργισε τον Πέδρο Αλμοδoβάρ -Ο Ισπανός εκτοξεύει πυρά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πιο μελανά χρώματα διάλεξε ο διεθνούς φήμης Ισπανός σκηνοθέτης για να περιγράψει από το Βερολίνο την κατάσταση στη χώρα του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πέδρο Αλμοδόβαρ εξαπολύει επίθεση κατά της ισπανικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι. Αυτή τη φορά ο 64χρονος σκηνοθέτης έριξε τα... «βέλη» του από το Βερολίνο, το Σάββατο το βράδυ, κατά τη διάρκεια της απονομής των 26ων Ευρωπαϊκών Κινηματογραφικών Βραβείων.
Χαρακτήρισε «κουφή και αναίσθητη» την κυβέρνηση της Ισπανίας όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ τα έβαλε με την «άθλια πολιτιστική πολιτική της». «Αυτή ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές για τη βιομηχανία του κινηματογράφου, κάτι που οφείλεται στην απαίσια πολιτική πολιτισμού της κυβέρνησής μας» είπε. Ο Αλμοδόβαρ χαρακτήρισε το 2013 «χειρότερη χρονιά» για τη βιομηχανία της 7ης Τέχνης, ενώ χαιρέτισε «την αντίσταση των πολιτών που είναι θύματα αυτής της κυβέρνησης».

Ο βραβευμένος και με Οσκαρ σκηνοθέτης έχει εκφραστεί στο παρελθόν υπέρ του ισπανικού λαού σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που βιώνει.
Πάντως, παρά τα προβλήματα και τη στάση της πολιτείας απέναντι στην κινηματογραφική παραγωγή - η χρηματοδότηση του ισπανικού κράτους στις τέχνες, συμπεριλαμβανομένου του κινηματογράφου, έχει μειωθεί δραστικά τα τελευταία χρόνια - εμφανίστηκε, σύμφωνα με το Εθνος, αισιόδοξος. «Είναι ελπιδοφόρο πως όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι συνεχίζουν να κάνουν σινεμά χωρίς χρήματα, αποφασισμένοι να μην αφήσουν την κρίση να σταματήσει το όραμά τους» τόνισε. Γι' αυτό κάλεσε την κοινότητα του κινηματογράφου να μην απογοητεύεται.

Λίγους μήνες πριν ο Ισπανός σκηνοθέτης είχε κατηγορήσει σε άρθρο του ευθέως την ισπανική κυβέρνηση ότι με τα μέτρα που παίρνει βάζει ταφόπλακα στον ισπανικό κινηματογράφο. Τότε είχε υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση θέλει να «εξολοθρεύσει το σινεμά», αφού είναι σαν να το καταδικάζει σε θάνατο, με τις περικοπές, την αύξηση του φόρου στα εισιτήρια και την «υπονόμευση» της εγχώριας παραγωγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ