Ψάχνουν τρομοκράτες μέσα σε online παιχνίδια -Κατάσκοποι έπιασαν δουλειά στις πλατφόρμες - iefimerida.gr

Ψάχνουν τρομοκράτες μέσα σε online παιχνίδια -Κατάσκοποι έπιασαν δουλειά στις πλατφόρμες

Ψάχνουν τρομοκράτες μέσα σε online παιχνίδια -Κατάσκοποι έπιασαν δουλειά στις πλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εως τώρα τα διαδικτυακά παιχνίδια θεωρούνταν από κάποιους υπεύθυνα για την έξαρση βίας. Τώρα φαίνεται πως υποθάλπουν και τρομοκρατικές οργανώσεις. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν οι μυστικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, που έχουν ξαμολήσει τα... λαγωνικά τους στις πλατφόρμες.

Πράκτορες της NSA και της MI6 κατασκοπεύουν στα μεγαλύτερα διαδικτυακά παιχνίδια, όπως είναι το Second Life και το World of Warcraft, προκειμένου να εντοπίσουν πυρήνες τρομοκρατών ή άλλων εξτρεμιστικών στοιχείων. Γιατί θεωρούν πως μπορεί να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω των παιχνιδιών, προκειμένουν να οργανώνουν τις επιθέσεις τους.

Ολα αυτά σύμφωνα με τους New York Times, με την εφημερίδα να επικαλείται νέα έγγραφα του Εντουαρντ Σνόουντεν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρώην στελέχους της NSA, οι κατάσκοποι έχουν δημιουργήσει προφίλ σε αυτά τα παιχνίδια, ώστε να παρακολουθούν τη δραστηριότητα σε αυτά και να στρατολογούν πληροφοριοδότες.

«Φοβούμενοι ότι τρομοκρατικά δίκτυα ή εγκληματίες θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα παιχνίδια για να επικοινωνούν κρυφά μεταξύ τους, να μεταφέρουν χρήματα ή να σχεδιάζουν επιθέσεις, οι πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών εντάχθηκαν σε αυτούς τους κόσμους», σημειώνει η εφημερίδα, που προσθέτει όμως πως αυτό το γεγονός προκαλεί ανησυχίες όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής των άλλων παικτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ