Ο Ερντογάν οραματίζεται τουρκική Θράκη και βάζει στους μεγαλόπνοους σχεδιασμούς του ακόμα και τη Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν οραματίζεται τουρκική Θράκη και βάζει στους μεγαλόπνοους σχεδιασμούς του ακόμα και τη Θεσσαλονίκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας έναντι της χώρας μας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναβιώνοντας το μεγάλο όραμα της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Θράκης», η οποία περιλαμβάνει εδάφη της βόρειας Ελλάδας, της νότιας Βουλγαρίας και των κεντρικών Βαλκανίων. Σε δημόσια ομιλία του στην πόλη της Κεσάνης κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα αναφέρθηκε στην «ξεχωριστή σημασία» που έχει για την Τουρκία η ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Προκλητικός όσο ποτέ ο Τούρκος πρωθυπουργός δηλωσε ανερυθρίαστα ότι όταν λέει για Θράκη, εννοεί και την Κομοτηνή, την Θεσσαλονίκη, το Kırcaali και Deliorman της Βουλγαρίας, ακόμα και περιοχές μέχρι τα Σκόπια και την Βοσνία, επεκτείνοντας τις τουρκικές διεκδικήσεις σε όλη σχεδόν την κεντρική βαλκανική χερσόνησο.

«Η Θράκη είναι η ζωντανή κοινή ιστορία μας στην Ευρώπη. Είναι εκπρόσωπος μας σ΄αυτή τη γεωγραφία. Σήμερα, στη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, στο επίκεντρο των σχέσεών μας βρίσκεται η Θράκη με την Ανδριανούπολη, το Τεκίρνταγ, το Κιρλαρελί και βέβαια η Κωνσταντινούπολη», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια περιοδείας σε πολλές πόλεις της ανατολικής Θράκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ