Ρεν-Ντάισελμπλουμ: Τον Ιανουάριο η συμφωνία με την Τρόικα - iefimerida.gr

Ρεν-Ντάισελμπλουμ: Τον Ιανουάριο η συμφωνία με την Τρόικα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Έρχονται για να φύγουν, ουσιαστικά, οι επικεφαλής της Τρόικα, καθώς όπως τόνισαν ο Oλι Ρεν και ο Γερούν Νταϊσελμπλουμ αμέσως μετά από τη συνεδρίαση του EUROGROUP, οι κ.κ. Μορς, Μαζούχ και Τόμσεν, έρχονται αύριο και θα παραμείνουν στην Αθήνα μόνο για μια εβδομάδα. Στόχος, είναι να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση και να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ανοικτά θέματα. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι είναι δύσκολο- αν όχι αδύνατο- να επιτευχθεί συμφωνία έως το τέλος του έτους και είναι ενδεικτικό ότι και τα δύο στελέχη της Ε.Ε. προανήγγειλαν νέο γύρο διαβουλεύσεων τον Ιανουάριο.

Το πρώτο ραντεβού με τον Γιάννη Στουρνάρα είναι προγραμματισμένο για τη Τετάρτη και θα γίνει- όπως σημείωσε ο επικεφαλής του EUROGROUP αλλά και ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων- στη σκιά ενός δύσκολου πολιτικού κλίματος, με δεδομένο ότι αν και έχει σημειωθεί πρόοδος, σύμφωνα τους Ευρωπαίους υπάρχουν κι άλλα να γίνουν, μέτρα ήδη συμφωνημένα όπως τόνισαν, με στόχο τη τόνωση της ανταγωνιστικότητας, τη τόνωση της απασχόλησης, τη μείωση της ανεργίας. Αυτό που φαίνεται, πάντως, από τα λεγόμενα τόσο του Ο. Ρεν όσο και του Γ. Νταϊσελμπλουμ είναι ότι διαφορές δεν υπάρχουν μόνο για τα διαρθρωτικά (π.χ. πλειστηριασμοί) αλλά και για τα δημοσιονομικά, καθώς κανείς από τους δύο δεν μίλησε για συμφωνία επί του Προϋπολογισμού του 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ