Με μονοκονδυλιά ο Πούτιν έκλεισε το κρατικό πρακτορείο RIA Novosti και το ραδιόφωνο του Voice of Russia - iefimerida.gr

Με μονοκονδυλιά ο Πούτιν έκλεισε το κρατικό πρακτορείο RIA Novosti και το ραδιόφωνο του Voice of Russia

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tη διάλυση του μεγαλύτερου κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Ρωσίας RIA Novosti και του κρατικού ραδιοφώνου Voice of Russia, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, στο πλαίσιο ριζικής αναδιάρθρωσης των κρατικών μέσων ενημέρωσης στη χώρα. Σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα που υπέγραψε σήμερα Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, RIA Novosti και Voice of Russia θα απορροφηθούν από τον νέο οργανισμό που θα δημιουργηθεί και θα φέρει το όνομα Rossiya Segodnya (Ρωσία Σήμερα - Russia Today).

Σε ένα από τα τελευταία δελτία του, το RIA Novosti σχολιάζει την προεδρική απόφαση ως την τελευταία από μία σειρά αλλαγών στο ειδησεογραφικό τοπίο της Ρωσίας, που δείχνει προς την κατεύθυνση ενός πιο σφιχτού κρατικού ελέγχου στον ήδη λογοκριμένο χώρο των ΜΜΕ.

Με ξεχωριστή απόφαση του Πούτιν επικεφαλής του νέου οργανισμού τοποθετήθηκε ο Ντιμίτρι Κισέλιοφ, ένας από τους σημαντικότερους τηλεοπτικούς παρουσιαστές και διευθυντές εφημερίδων, ο οποίος τελευταία βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλου για σχόλια που έκανε σε βάρος των ομοφυλόφιλων.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του γραφείου της Ρωσικής Προεδρίας Σεργκέι Ιβάνοφ, είπε ότι οι αλλαγές που αποφασίστηκαν αποβλέπουν στην εξοικονόμηση πόρων και στη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των κρατικών μέσων ενημέρωσης. «Η Ρωσία έχει τις δικές της ανεξάρτητες πολιτικές και υποστηρίζει σθεναρά τα εθνικά συμφέροντα της ... Εείναι δύσκολο να εξηγήσουμε αυτό στον κόσμο αλλά θα το κάνουμε και πρέπει να το κάνουμε», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Η νέα Rossiya Segodnya θα εγκατασταθεί στο κτίριο του Novosti. Η μετάφραση του τίτλου στα αγγλικά είναι Russia Today, ωστόσο ο νέος οργανισμός δεν έχει καμία σχέση με το ομώνυμο αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο RT, που χρηματοδοτείται από το Κρεμλίνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ