H Γαλλία στηρίζει την Ελληνική προεδρία της ΕΕ: Θα παίξει σημαντικό ρόλο και θα την στηρίξουμε - iefimerida.gr

H Γαλλία στηρίζει την Ελληνική προεδρία της ΕΕ: Θα παίξει σημαντικό ρόλο και θα την στηρίξουμε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισχυρό μήνυμα στήριξης της Γαλλίας προς την Ελλάδα μεταφέρει ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Τιερί Ρεπαντέν, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για επαφές με την κυβέρνηση, ενόψει της ελληνικής Προεδρίας τον Ιανουάριο. «Η Ελλάδα έχει μεγάλο ρόλο να παίξει κατά την Προεδρία και η Γαλλία θα σταθεί καθαρά στο πλευρό της για να πετύχει», είπε ο κ. Ρεπαντέν ο οποίος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έβαλε στην ατζέντα το θέμα της μετανάστευσης καθώς και της θαλάσσιας πολιτικής, για τη mare nostrum, όπως είπε, που μας ενδιαφέρει όλους.

Αναφερόμενος στην οικονομική πορεία της Ελλάδας και της ευρωζώνης, είπε ότι η Ελλάδα διανύει την τελευταία χρονιά ύφεσης, έχουν ήδη εμφανιστεί τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης και τα χειρότερα είναι πίσω, όπως δείχνουν οι προοπτικές.

Η Ελλάδα, πρόσθεσε, έκανε μια πολύ εντυπωσιακή προσπάθεια με μεγάλες θυσίες του λαού. Αλλά οι πολίτες, τόσο της Ελλάδας όσο και της Γαλλίας δεν πρέπει να κάνουν συνεχώς θυσίες, περιμένουν την ελπίδα που έχουν χάσει τα τελευταία χρόνια. Χρειαζόμαστε εκτός από δημοσιονομική σοβαρότητα και μια ισχυρή πτυχή ανάπτυξης και η Γαλλία είναι δεσμευμένη προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Ρεπαντέν ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με τη συμμετοχή διπλωματών, πανεπιστημιακών και δημοσιογράφων, που οργάνωσε η γαλλική πρεσβεία και το ΕΛΙΑΜΕΠ, με συντονιστή τον πρόεδρο του Ιδρύματος Λουκά Τσούκαλη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ