Πρωταθλήτρια Ευρώπης στη φορολόγηση η Ελλάδα -Τι απαντούν τα στοιχεία στον Γιάννη Στουρνάρα - iefimerida.gr

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στη φορολόγηση η Ελλάδα -Τι απαντούν τα στοιχεία στον Γιάννη Στουρνάρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωταθλητές στην Ευρώπη στην φορολόγηση ακινήτων είναι οι Έλληνες ιδιοκτήτες σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, δίνοντας έτσι απάντηση στην ρήση Στουρνάρα ότι «οι Ελληνες δεν υπερφορολογούνται».

Πιο συγκεκριμένα, σε σύνολο 22 χωρών, σε ο,τι αφορά την φορολογία εισοδήματος από ακίνητα, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα μαζί με την Ιρλανδία, την Γερμανία, την Γαλλία και το Βέλγιο.

Μάλιστα, στη φορολογία εισοδήματος των νομικών προσώπων από ακίνητα, η Ελλάδα έχει την 2η υψηλότερη φορολόγηση στην Ευρώπη. Πρώτη είναι η Γαλλία.

Όσον αφορά την φορολόγηση της περιουσίας, η χώρα μας έχει κι εκεί "διάκριση" αφού είναι η μόνη που έχει τρεις διαφορετικούς φόρους και μια από τις έξι χώρες που φορολογούν, όχι κάθε ακίνητο, αλλά την αξία αθροιστικά.

Όμως οι "διακρίσεις" της Ελλάδας δε σταματούν εδώ... Η χώρα μας έχει τονμεγαλύτερο συντελεστή φόρου περιουσίας που είναι 2% ετησίως, το δεύτερο υψηλότερο φόρο μεταβίβασης ακινήτων που είναι 10%, δηλαδή μετά το Βέλγιο που έχει 12,5%, τον δεύτερο υψηλότερο ΦΠΑ στην οικοδομή που είναι στο 23%, ενώ στις περισσότερες χώρες οι αγοραπωλησίες ακινήτων εξαιρούνται του ΦΠΑ.

Να σημειωθεί επίσης ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα όπου δεν αναγνωρίζονται οι δαπάνες για την επισκευή ή την συντήρηση του ακινήτου για τον φόρο υπεραξίας που θα επιβληθεί από την 1η Ιανουαρίου τους 2014.

Επίσης η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών που επιβάλλουν φόρο κληρονομιάς, γονικών παροχών κλπ.

Τελος στις αντικειμενικές αξίες η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία είναι οι μοναδικές χώρες με μεγαλύτερες από τις εμπορικές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ