Η Moody's μας έθεσε σε καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας» - iefimerida.gr

Η Moody's μας έθεσε σε καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's υποβάθμισε σήμερα κατά τρεις μονάδες σε CA από CAA1 το μακροπρόθεσμο χρέος της Ελλάδας θέτοντάς το σε καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας»

Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να καταβάλει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της απέναντι στους ιδιώτες πιστωτές.

Στην ανακοίνωσή της η Moody's εξηγεί ότι η αναγγελία ενός δεύτερου σχεδίου διάσωσης και η ανταλλαγή παλαιοτέρων ελληνικών ομολόγων με νέα που το συνοδεύει, "σημαίνει ότι οι ιδιώτες πιστωτές θα έχουν απώλειες".

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι ο δεύτερος οίκος αξιολόγησης που χρησιμοποιεί τον όρο «περιορισμένη χρεοκοπία» (restricted default) για την Ελλάδα αφού την περασμένη Παρασκευή, μία μόλις μέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής και ο οίκος Fitch είχε κάνει λόγο για περιορισμένη χρεοκοπία της χώρας, χωρίς ωστόσο να μας έχει υποβαθμίσει.

Σημειώνεται πως η κατηγορία CA είναι η προτελευταία βαθμίδα στην κλίμακα πιστοληπτικής αξιολόγησης του Moody's.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτηθείς για τη σημερινή απόφαση του οίκου "Moody's" να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, ανέφερε ότι ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη.

Σημείωσε επίσης ότι χρήσιμο θα ήταν να την διαβάσει κανείς προσεκτικά και ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την αντίδραση του οίκου.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για την Ελλάδα ανέφερε ότι η τρόικα θα επισκεφθεί εκ νέου τη χώρα, αλλά όχι άμεσα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ