Η Χαβάη των Κινέζων - iefimerida.gr

Η Χαβάη των Κινέζων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κινέζικο τροπικό νησί Hainan φιλοδοξεί να γίνει όντως ο πιο δημοφιλής προορισμός για εξωτικές διακοπές στον Ειρηνικό!

Εδώ και χρόνια οι Κινέζοι έχουν βάλει στοίχημα (με τον εαυτό τους) να κάνουν το νησάκι Hainan (βρίσκεται ανατολικά του Βιετνάμ στον Ειρηνικό) το αντίπαλο δέος της αμερικανικής Χαβάης. Μέχρι τώρα δεν το είχαν ακριβώς καταφέρει. Φέτος όμως κάτι φαίνεται να αλλάζει. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η τοπική κυβέρνηση του νησιού σχεδιάζει να κάνει δύο κινήσεις ματ που θα εκτοξεύσουν το νησάκι τους στην κορυφή της λίστας των upper class εξωτικών προορισμών του πλανήτη. Η πρώτη κίνηση αφορά την εφαρμογή της λογικής του duty free στα εμπορικά κέντρα του νησιού (το μέτρο θα αρχίζει να εφαρμόζεται από τις 20 Απριλίου του 2011), ενώ η δεύτερη κίνηση θέλει τους σκαφάτους του πλανήτη να δελεάζονται από την υπερπολυτελή και υπερσύγχρονη μαρίνα για γιοτ που κατασκευάστηκε στο νησί. Επίσης για τους κατόχους σκαφών που προέρχονται από άλλα κράτη ανακοινώθηκε ότι τους παραχωρείται το δικαίωμα παραμονής στις μαρίνες του νησιού (σε αυτές που ήδη υπάρχουν και στις 18 νέες που κατασκευάζονται!) για 187 μέρες κάθε χρόνο, με τη μόνη προϋπόθεση η κάθε επίσκεψη να μην ξεπερνά τις 30 μέρες.

Μέχρι σήμερα στο Hainan κάθε χρόνο κάνουν τις διακοπές τους εκατομμύρια τουρίστες, αλλά πολύ μικρό ποσοστό αυτών προέρχεται από χώρες εκτός της Κίνας. Συγκεκριμένα στο 2010 περίπου 26 εκατομμύρια επισκέφτηκαν το νησί , αλλά μόνο 663 000 προέρχονταν από χώρες του εξωτερικού.

Αυτό όμως μάλλον θα αλλάξει φέτος και τα προσεχή χρόνια και η αίσθηση αυτή δεν είναι μόνο των Κινέζων αλλά και των μεγαλοεπενδυτών στον τομέα του τουρισμού, αφού ήδη ανακοινώθηκε ότι σκοπεύουν να στήσουν ξενοδοχεία τους στο νησί τα Hilton και Marriot.

Πληροφορίες για το Hainan θα βρείτε εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νησί Κίνα Τουρισμός εξωτικό Hainan διακοπές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ