Κρίσιμη επίσκεψη Βενιζέλου στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Κρίσιμη επίσκεψη Βενιζέλου στις ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη και με άλλους αξιωματούχους του ΔΝΤ ξεκίνησε το πρωί (τοπική ώρα) τις συναντήσεις του στην Ουάσιγκτον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με το διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, ενώ στις 7 το βράδυ ώρα Ελλάδας ήταν προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ.

Ακολούθως, θα έχει συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Το πρόγραμμα του κ. Βενιζέλου θα συνεχιστεί με ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου, τους γερουσιαστές Τιμ Τζόνσον (πρόεδρο της Επιτροπής Γερουσίας για Τραπεζικές, Οικιστικές και Αστικές Υποθέσεις) και Τζον Κέρι (πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων).

Αργά το απόγευμα (τοπική ώρα), ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στο Peterson Institute for International Economics, με θέμα: "Ελληνική κρίση: προκλήσεις και ευκαιρίες".

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Ινστιτούτου, θα είναι μια "σημαντική δημόσια ομιλία" του κ. Βενιζέλου, ο οποίος κατά την παραμονή του στην Ουάσιγκτον θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ για να συζητήσουν το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και την χρηματοδότησή του. Όπως επισημαίνεται, ο κ. Υπουργός θα δεχτεί ερωτήσεις και θα συζητήσει με τους παριστάμενους, ενώ η ομιλία του στο Peterson Institute θα είναι η "μόνη δημόσια εμφάνισή του" κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ