Κουβέλης: Να γίνει επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης- Να αντικατασταθεί η Τρόικα - iefimerida.gr

Κουβέλης: Να γίνει επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης- Να αντικατασταθεί η Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερα επικριτικός ως προς την τακτική του υπουργείου Οικονομικών για την σταθεροποίηση των εσόδων εμφανίστηκε ο Φώτης Κουβέλης στην ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2014, ο οποίος ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και την αντικατάσταση της Τρόικα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι το πρόγραμμα προσαρμογής απέτυχε να συγκροτήσει μια πολιτική εξόδου από την κρίση ενώ επισήμανε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι μη διατηρήσιμο χωρίς αλλαγή τακτικής, αναφέρει το mega-tv, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύεται σε μια εικόνα εμφανούς αναντιστοιχίας με την πραγματικότητα.

Οσον αφορά την πιθανή εναλλακτική λύση, τόνισε ότι χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης, ενώ ζήτησε και την αντικατάσταση της Τρόικα από θεσμικά όργανα της Ε.Ε. καθώς και επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης με τους εταίρους μας.

Ο κ. Κουβέλης τέλος, κατηγόρησε και τον ΣΥΡΙΖΑ για την τακτική του, για την οποία είπε πως οξύνει την κρίση και πως αρνείται τις αναγκαίες αλλαγές, καθώς και πως ακολουθεί πολιτική που υπόσχεται εύκολες λύσεις και για λογικές του τύπου «ή εμείς ή αυτοί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ