Ο Κιουτσούκης απαντά για τη διαγραφή του: Η πολιτική Σαμαρά «γενόσημο» της ιδεολογίας της ΝΔ - iefimerida.gr

Ο Κιουτσούκης απαντά για τη διαγραφή του: Η πολιτική Σαμαρά «γενόσημο» της ιδεολογίας της ΝΔ

Ο Κιουτσούκης απαντά για τη διαγραφή του: Η πολιτική Σαμαρά «γενόσημο» της ιδεολ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δριμεία κριτική ασκεί πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Νίκος Κιουτσούκης, μία ημέρα μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, προσωπικά.

Ο διαγραφείς πρόεδρος της ΔΑΚΕ χαρακτηρίζει την ιδεολογία Σαμαρά ως κακέκτυπο, «γενόσημο» της ιδεολογίας της ΝΔ και τονίζει ότι η ΔΑΚΕ δεν ζήτησε να πέσει η κυβέρνηση αλλά να αλλάξει ο προϋπολογισμός.

«Η ιδεολογία μας είναι ριζοσπαστικός κοινωνικός φιλελευθερισμός αυτό που ακολουθείται είναι κακέκτυπο, ή γενόσημο αν θέλετε, της ιδεολογίας μας» τονίζει ο κ. Κιουτσούκης και προσθέτει «μέχρι τις 26/10/11 και η ΝΔ τα ίδια που λέγαμε εμείς έλεγε. Αυτό αφορά τον αρχηγό της ΝΔ και τα κορυφαία της που έχουν κάνει στροφή είτε επικοινωνιακή είτε πολιτική, και δίνουν το δικαίωμα στο Βενιζέλο να λεει ότι δικαιώνεται η πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Είναι εγκληματικό για την κοινωνία το μείγμα αυτής της πολιτικής, δεν μπορεί να πάει άλλο».

Επαναλαμβάνοντας τα όσα αναφέρει η ΔΑΚΕ στην ανακοίνωση της το διαγραφέν στέλεχος σημείωσε ότι «το δημοσιονομικό πλεόνασμα δεν μπορεί να βασίζεται ούτε σε κοινωνικά συντρίμμια ούτε κοινωνικά ερείπια. Δεν μπορεί η λιτότητα απο μόνη της να δώσει ανάπτυξη όσο μικραίνεις την πίτα μοιράζεις την φτώχεια, όχι σε πολιτικές Φριντμαν και Θάτσερ».

Δήλωσε, μάλιστα, σίγουρος ότι «οι θέσεις μας εκφράζουν το σύνολο των εργαζομένων στο 1,5 εκατ. ανέργους περιλαμβάνονται και ψηφοφόροι της ΝΔ».

Μιλώντας, δε, για το κείμενο αυτό καθ' αυτό σημείωσε με νόημα ότι «μόνον εγώ από όλη την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα που υπογράφει το κείμενο διαγράφηκα» συμπληρώνοντας ότι «εμείς ζητήσαμε μια ενδιάμεση λύση να αλλάξει ο προϋπολογισμός όχι να πέσει η συγκυβέρνηση».

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ