Σκέψεις για προσωρινή εφαρμογή της θανατικής ποινής στη Νορβηγία - iefimerida.gr

Σκέψεις για προσωρινή εφαρμογή της θανατικής ποινής στη Νορβηγία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώπιον δικαστή οδηγείται σήμερα ο 32χρονος μακελάρης της Νορβηγίας, Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 93 μετά το θάνατο ενός εκ των τραυματιών.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, ο ίδιος χαρακτηρίζει «αποτρόπαιες, αλλά απαραίτητες» τις πράξεις του. «Είπε ότι πιστεύει πως οι ενέργειές του είναι αποτρόπαιες, αλλά θεωρούσε ότι ταυτοχρόνως ήταν απαραίτητες» δήλωσε στο TV2 ο δικηγόρος Γκήαρ Λίπσταντ. Όπως είπε, ο πελάτης του θέλει να μιλήσει για τον εαυτό του και να εξηγήσει τις πράξεις του στο δικαστήριο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μπρέιβικ αναγνωρίζει τις πράξεις του, αλλά πιστεύει ότι δεν έκανε τίποτε το αξιόμεμπτο: «Στο μυαλό του, έχει την αίσθηση ότι αυτό που έκανε δεν έχει τίποτε το αξιόμεμπτο», δήλωσε ο Λίπσταντ στο δημόσιο δίκτυο NRK.

Σημειώνεται ότι η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στη Νορβηγία είναι κάθειρξη 21 ετών, ωστόσο μετά το λουτρό αίματος στο νησί Οτόγια πληθαίνουν οι φωνές που τάσσονται υπέρ της προσωρινής επαναφοράς της θανατικής ποινής.

Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Όσλο Αντερς Φρίντενμπεργκ ανακοίνωσε επισήμως ότι η επιχείρηση που διεξήχθη στο ανατολικό τμήμα του Όσλο δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα, καθώς δεν βρέθηκε καμία εκρηκτική ουσία, ενώ όπως είπε, «οι άνθρωποι που συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι».

Η νορβηγική αστυνομία επιβεβαίωσε επίσης ότι ο δράστης του μακελειού δημοσίευσε αντιισλαμικό μανιφέστο 1.500 σελίδων λίγες ώρες πριν πραγματοποιήσει τις επιθέσεις. Στο βιβλίο αυτό στο ίντερνετ περιγράφεται ο σχεδιασμός, η παρασκευή των εκρηκτικών και η βίαιη φιλοσοφία που οδήγησαν στη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο και στην επίθεση με όπλο σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Οτόγια.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ