Μόδα και οικολογία: Μήπως τα ρούχα σας καταστρέφουν τα δάση; - iefimerida.gr

Μόδα και οικολογία: Μήπως τα ρούχα σας καταστρέφουν τα δάση;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα μπορούσε η γκαρνταρόμπα σας να ευθύνεται για την καταστροφή των δασών και την εξαφάνιση σπάνιων ειδών; Ερευνητές εξηγούν πώς οι ίνες κυτταρίνης που χρησιμοποιούνται στην κλωστοϋφαντουργία είναι μια σημαντική αιτία της απώλειας της βιοποικιλότητας σε όλο τον κόσμο.

Η πολυβραβευμένη μη κυβερνητική οργάνωση για το περιβάλλον Canopy ακολούθησε το νήμα της μόδας από τις μπουτίκ και τους λιανοπωλητές σε όλη τη Βρετανία και τη Βόρεια Αμερική, μέχρι τα εργοστάσια ενδυμάτων της Νοτιοανατολικής Ασίας και τη χαρτοβιομηχανία στην Κίνα και τον Καναδά (που επίσης χρησιμοποιούν κυτταρικές ίνες) μέχρι τα δάση της προέλευσης τους και η έρευνα αποκάλυψε κάτι συγκλονιστικό .

Από την έκταση των αρκτικών δασών του Καναδά, στα υπό εξαφάνιση τροπικά δάση της Ινδονησίας και τους πανύψηλους , ηλικίας 1.000 ετών κέδρους της Βόρειας Αμερικής, τα δάση του κόσμου θερίζονται σε ανησυχητικό ρυθμό για την παραγωγή υφασμάτων .

Σύμφωνα με την Canopy, περίπου 100.000.000 δέντρα το χρόνο, κόβονται για την κατασκευή πολτού για τα υφάσματα και ο αριθμός αυτός συνεχώς αυξάνεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των δέντρων αυτών θα περιέβαλλε τον ισημερινό 10 φορές .

Ουραγκοτάγκοι, καριμπού, τίγρεις, αρκούδες και δισεκατομμύρια των ωδικών πτηνών θεωρούν αυτά τα δάση σπίτι τους, ωστόσο το βλέπουν να συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο και να μετατρέπεται σε νέες τάσεις στην πασαρέλα .

Και καθώς η ζήτηση μας για γρήγορη και συχνά ανανεώσιμη μόδα και σχέδια είναι τεράστια το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια την απώλεια των τελευταίων πανάρχαιων δασών του κόσμου.

Σύμφωνα με την Canopy, η αλλαγή της κατάστασης στον συγκεκριμένο τομέα μπορεί να κάνει τη σωτήρια διαφορά στην καταστροφή του πλανήτη.

Σε αυτά τα πλαίσια η μη κυβερνητική οργάνωση επισημαίνει ότι είναι σημαντικό να ελέγχετε τα ρούχα από τις αγαπημένες σας μάρκες και σχεδιαστές ώστε να βεβαιωθείτε ότι τα υφάσματα τους δεν προέρχονται από ίνες απειλούμενων δασών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρούχα ίνες απειλούμενα δάση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ