Ο Κουτσούμπας αποκαθηλώνει τον Φλωράκη: «Λάθος που δεν θα ξαναγίνει ο Συνασπισμός»- Κλείνει την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Ο Κουτσούμπας αποκαθηλώνει τον Φλωράκη: «Λάθος που δεν θα ξαναγίνει ο Συνασπισμός»- Κλείνει την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόταση Τσίπρα για συνεργασία όλων των κομμάτων της Αριστεράς εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος «αποκαθήλωσε» τον ιστορικό ηγέτη του Περισσού Χαρίλαο Φλωράκη για την συγκρότηση του ενιαίου Συνασπισμού το 1989 με τον Λεωνίδα Κύρκο.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, επεσήμανε πως το «άδειασμα» της πολιτικής Φλωράκη δεν είναι τωρινό, καθώς έχει εκτιμηθεί ως λάθος στρατηγική από το 1991 στο 14ο συνέδριο του ΚΚΕ, υποστήριξε στο Βήμα FM, ενώ τόνισε πως ο Ενιαίος Συνασπισμός ήταν ένα λάθος το οποίο δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

Συνεχίζοντας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Δείτε πως ξεκίνησε, ως συνασπισμός κομμάτων με συνιστώσες, με ξεχωριστά κόμματα που έκαναν μια συνεργασία και ήρθε το πράγμα και μπήκε ξανά το γνωστό ζήτημα. ''Να ενοποιηθούμε, να έχουμε ενιαία άποψη, να έχουμε ενιαίο γραμμή''».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι δεν γίνονται τέτοιου είδους συμμαχίες στην κορυφή των κομμάτων αλλά στη βάση, ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα για ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο: «Για ποια ζητήματα μιλάει όταν λέει ότι θέλει την υγιή επιχειρηματικότητα; Θέλει η υγιής επιχειρηματικότητα ή ο επιχειρηματίας να τηρεί τους νόμους του κράτους; Μα τους νόμους του κράτους τηρούν όλοι οι επιχειρηματίες και οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες. Γιατί οι νόμοι του κράτους έχουν φτιαχτεί και έχουν ψηφιστεί από εκπροσώπους τους και με τη στήριξη των επιχειρηματιών. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να τα σκεφτεί και ο ίδιος ο εργαζόμενος» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ