Μία καραμέλα καταπολεμά την τερηδόνα -Εφτιαξαν τη λιχουδιά που προστατεύει τα δόντια - iefimerida.gr

Μία καραμέλα καταπολεμά την τερηδόνα -Εφτιαξαν τη λιχουδιά που προστατεύει τα δόντια

Μία καραμέλα καταπολεμά την τερηδόνα -Εφτιαξαν τη λιχουδιά που προστατεύει τα δό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλέον δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα. Στην επίμονη απαίτηση κάθε πιτσιρικά για μία καραμέλα, που συνήθως συνοδεύεται από χτύπημα του ποδιού στο πάτωμα και σταύρωμα των χεριών στο στήθος, οι μητέρες δεν θα έχουν τίποτα να απαντήσουν. Το «θα χαλάσει τα δοντάκια σου», δεν περνά πια. Υπάρχει το γλυκό που καταπολεμά την τερηδόνα.

Για αυτό φρόντισαν κάποιοι Γερμανοί επιστήμονες, οι οποίοι έκαναν το όνειρο πραγματικότητα. Μία γλυκιά λιχουδιά που θα κάνει καλό στα δόντια. Ενα εργαστήριο με έδρα το Βερολίνο δημιούργησε την καραμέλα που περιλαμβάνει το βακτήριο Lactobacillus paracasei. Πειράματα σε ποντίκια έδειξαν πως αυτό μειώνει την τερηδόνα σύμφωνα με το Time.

Οι επιστήμονες έκαναν δοκιμές σε δύο γκρουπ. Στο ένα έδωσαν την καραμέλα με το βακτήριο και στο άλλο ένα placebo. Στη συνέχεια ανακάλυψαν πως το πρώτο γκρουπ είχε στο στόμα λιγότερους μικροοργανισμούς που ευθύνονται για την ανάπτυξη της τερηδόνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις βακτήριο Καραμέλα τερηδόνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ