Μοναδική εκκρεμότητα για τη δόση οι αμυντικές βιομηχανίες - iefimerida.gr

Μοναδική εκκρεμότητα για τη δόση οι αμυντικές βιομηχανίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών είναι η τελευταία εκκρεμότητα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το Eurogroup αναμένει από τις ελληνικές αρχές την εκπλήρωση της τελευταίας εκκρεμότητας που αφορά το ζήτημα της αναδιάρθρωσης ή του κλεισίματος των κρατικών βιομηχανιών, προκειμένου να προχωρήσει στην εκταμίευση της δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ.

«Αναμένουμε την επιβεβαίωση των ελληνικών αρχών ότι ολοκληρώθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, ύψους 1 δισ. ευρώ. Η επιβεβαίωση αυτή εκκρεμεί», σημείωσε ενώ στην ερώτηση ποια ακριβώς είναι τα προαπαιτούμενα που δεν έχουν ικανοποιηθεί, απάντησε ότι εκκρεμεί μόνο ένα, το οποίο αφορά την αναδιάρθρωση ή το κλείσιμο κρατικών βιομηχανιών.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ευρωζώνης, η Τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα.Το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου θα εξετάσει την πρόοδο της Ελλάδας σχετικά με την ικανοποίηση των προαπαιτουμένων της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής και παράλληλα θα καταγράψει την πρόοδο σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στην εν εξελίξει (τέταρτη) αξιολόγηση.

Τέλος, όπως εκτίμησε, το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου αναμένεται να είναι «σύντομο και χαλαρό», ενώ πολύ περισσότερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει το ECOFIN στις 10 Δεκεμβρίου, όπου οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ θα συζητήσουν για την τραπεζική ενοποίηση και συγκεκριμένα για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εκκαθάρισης των τραπεζών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ