Βενιζέλος: Δεν θέλουμε χάρες από την Τρόικα -Αυτή ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Δεν θέλουμε χάρες από την Τρόικα -Αυτή ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αιχμηρός εναντίον της τρόικας εμφανίστηκε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Την κατηγόρησε ότι εμμένει σε εξωπραγματικές θέσεις και ότι ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση. Επιπλέον χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό που συζητείται στη Βουλή ως «προϋπολογισμό της εξόδου από την κρίση».

Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος είπε για την τρόικα: «Δεν θέλουμε πολιτικές χάρες, μέσω πολιτικής διαπραγμάτευσης, παρουσιάζουμε οικονομικά αποτελέσματα, θέλουμε αναγνώριση των θυσιών των Ελλήνων και θέλουμε αξιόπιστους, έγκυρους αλλά θεσμικούς συνομιλητές».

Μάλιστα χατρακτήρισε την τρόικα «υβρίδιο» που προέκυψε από την κρίση και από την αδυναμία της Ε.Ε. Να προβλέψει το ενδεχόμενο μιας κρίσης.

Όλα αυτά, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνιστούν αμφισβήτηση του θεσμικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, που δεν μπόρεσαν ούτε να προβλέψουν ούτε να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «προϋπολογισμό της εξόδου από την κρίση», τον προϋπολογισμό που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, παρότι η συζήτηση γίνεται ενώ εκκρεμεί η συμφωνία με την τρόικα επί των προϋποθέσεων εξόδου από την κρίση.

Τώρα, τόνισε επίσης ο κ. Βενιζέλος, χρειάζεται πραγματική και όχι ρητορική αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και πρόσθεσε ότι είναι άδικη και βλαπτική για τη χώρα η συζήτηση για το αν η Ελλάδα θέλει ή δεν θέλει, για το δημοσιονομικό ή το χρηματοδοτικό κενό και για το χρέος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ