Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες βάσει του νέου φόρου ακινήτων [παραδείγματα] - iefimerida.gr

Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες βάσει του νέου φόρου ακινήτων [παραδείγματα]

Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες βάσει του νέου φόρου ακινήτων [παραδείγματα]p
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το φορολογικό νομοσχέδιο των ακινήτων καθώς το υπουργείο Οικονομικών θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα και θα προβλέπει την αντικατάσταση - μονιμοποίηση του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.Οπως γράφει και το ΒΗΜΑ Η μεγάλη αδικία του νέου φόρου είναι ότι θα συνεχίσει να υπολογίζεται επί πλασματικών αντικειμενικών αξιών καθώς οι τιμές ζώνης βάσει των οποίων θα καθοριστούν τα φορολογικά κλιμάκια παραμένουν αμετάβλητες εδώ και μία εξαετία. Την ίδια στιγμή όμως οι εμπορικές αξίες έχουν καταβαραθρωθεί.

Ο νέος φόρος θα επιβαρύνει το κάθε ακίνητο ξεχωριστά και συνολικά τους ιδιοκτήτες με ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ, ενώ θα προβλέπει εξαιρέσεις για άτομα που ζουν κάτω από τα όριο της φτώχειας θα έχουν έκπτωση φόρου από 50% έως 100% ανάλογα αν είναι άνεργοι ή ανάπηροι.

Πως θα υπολογίζεται ο βασικός φόρος επί των ακινήτων

Διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα: Φορολογικός συντελεστής από 2 έως 13 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ανάλογα την τιμή ζώνης που βρίσκεται το ακίνητο. Ο βασικός φόρος θα υπολογίζεται αφού πολλαπλασιαστεί ο συντελεστής που αντιστοιχεί στην τιμή ζώνης που βρίσκεται το ακίνητο επί των τετραγωνικών των κύριων χώρων του ακινήτου.

Οσον αφορά στο νέο ΦΑΠ, αυτός θα επιβάλλεται στο σύνολο της αξίας των κτισμάτων και των οικοπέδων εντός σχεδίων πόλεων ή οικισμών που κατέχουν τα φυσικά πρόσωπα, με αφορολόγητο όριο 300.000 ευρώ και προοδευτική φορολογική κλίμακα με συντελεστές που θα ξεκινούν από 0,15 ή 0,2% για ακίνητες περιουσίες συνολικής αξίας πάνω από 300.000 ευρώ και θα φθάνουν 1% ή 2% για περιουσίες άνω των 800.000 ευρώ.

Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες βάσει του νέου φόρου ακινήτων [παραδείγματα] | iefimerida.gr 2

Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες βάσει του νέου φόρου ακινήτων [παραδείγματα] | iefimerida.gr 3

Πίνακες: ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ακίνητα ΦΑΠ φόρος ακινήτων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ