O Παπακαλιάτης γράφει σε διαφήμιση και κάνει χοντρά ορθογραφικά λάθη [εικόνες+βίντεο] - iefimerida.gr

O Παπακαλιάτης γράφει σε διαφήμιση και κάνει χοντρά ορθογραφικά λάθη [εικόνες+βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία προσεκτικότερη ματιά στο χειρόγραφο που φέρεται να έχει γράψει ο γνωστός ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Xριστόφορος Παπακαλιάτης, δημιουργεί εύλογες απορίες για τα ελληνικά του.


Ενας από τους γνωστότερους Ελληνες δημιουργούς στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, μάλλον επιβεβαίωσε αυτόν τον κανόνα, στην διαφήμιση που δημιούργησε πρόσφατα για εταιρεία γαλακτοκομικών.

Η ίδια η διαφήμιση είναι σίγουρα διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει για τέτοια προϊόντα. Ακόμη όμως και με τρόπους δεν θα περίμενε κανείς, καθώς αποκάλυψε -εφόσον είναι ο ίδιος που έγραψε το χαρτί που κρατάει στη διαφήμιση- τις αδυναμίες του στην γλώσσα.
Η φωτογραφία «μιλάει» από μόνη της για τα «ατημέλητα» ελληνικά που θα έκαναν τα «μαλλιά» ενός καθηγητή στο σχολείο να πέσουν. Από την άλλη πλευρά, τα λάθη αυτά ίσως φέρνουν τον διάσημο καλλιτέχνη πιο κοντά στο κοινό του, το οποίο μπορεί να ταυτιστεί μαζί του και με τις αδυναμίες του.
Πάντως, το έχει παραδεχθεί και ο ίδιος, σε δηλώσεις του: «Είχα νομίζω, πολλή φαντασία. Τουλάχιστον αυτό λέγανε στη μάνα μου. Πολλή φαντασία και πολύ ανορθόγραφος. Είναι δύο στοιχεία που ακόμα κρατάω».
Βέβαια, τόσος κόσμος εργάστηκε για τη συγκεκριμένη διαφήμιση κάποιος θα έπρεπε να ξέρει κάπως καλύτερα ελληνικά για να «σώσει» την κατάσταση, αλλά ίσως δεν τόλμησε να το σχολιάσει. Πηγή e-go

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ