Ο άνθρωπος μοιάζει με τις αντζούγιες και τα γουρούνια -Ποια η ομοιότητα - iefimerida.gr

Ο άνθρωπος μοιάζει με τις αντζούγιες και τα γουρούνια -Ποια η ομοιότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ίδια θέση με τις αντζούγιες και τα γουρούνια στην πυραμίδα της τροφικής αλυσίδας βρίσκεται ο άνθρωπος σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Βάσει της συγκεκριμένης έρευνας που δημοσιεύει η αμερικανική επιθεώρηση PNAS, όπως αναφέρει το Onmed.gr, στο τροφικό πλέγμα τα φυτά, τα οποία παράγουν μόνα τους την τροφή τους, καταλαμβάνουν το τροφικό επίπεδο 1, ενώ τα σαλιγκάρια, τα οποία τρέφονται με φυτά, βρίσκονται στο επίπεδο 2. O ασβός που τρώει σαλιγκάρια ανεβαίνει στο επίπεδο 3, ενώ η όρκα και η τίγρη, είδη χωρίς φυσικούς θηρευτές, βρίσκονται γύρω στο 5.

Οι ερευνητές υπολόγισαν και το τροφικό επίπεδο του ανθρώπου χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο στον οποίο εισήγαγαν τα τροφικά επίπεδα των ειδών που καταναλώνουμε σε συνάρτηση με την αναλογία τους στη διατροφή μας.

Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι η θέση του ανθρώπου στο τροφικό επίπεδο είναι μόλις «2,2», δηλαδή όσο περίπου άλλων παμφάγων ζώων όπως ο γαύρος και ο χοίρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ