Η νύχτα στη Θεσσαλονίκη δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια –Βραδινή βόλτα στην παραλία [εικόνες] - iefimerida.gr

Η νύχτα στη Θεσσαλονίκη δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια –Βραδινή βόλτα στην παραλία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες οι Θεσσαλονικείς δεν χορταίνουν να κάνουν βόλτες στη νέα παραλία τους, ακόμη και μέσα στη νύχτα. Περίμεναν 2,5 χρόνια και οι προσδοκίες τους όπως φαίνεται δικαιώθηκαν από το νέο, ενιαίο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Μια νυχτερική βόλτα στη Νέα Παραλία έκανε ο φωτογράφος Κωνσταντίνος Tσακαλίδης του fosphotos. Η ανακαινισμένη Νέα Παραλία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα γραμμικό πάρκο τριών χιλιομέτρων, συνολικής έκτασης 238 στρεμμάτων. Κεντρική ιδέα του έργου είναι η δημιουργία ενός συνεχόμενου γραμμικού χώρου με επιλογές ψυχαγωγίας, παιχνιδιού, χαλάρωσης, εκπαίδευσης και πολιτισμού, μια αλληλουχία διαφοροποιημένων χώρων, με ποικίλες ποιότητες, που θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, αλλά θα διατηρούν ωστόσο τα χαρακτηριστικά της ενότητας και της συνέχειας, που ο ίδιος ο χαρακτήρας του μετώπου επιβάλλει.


Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η δημιουργία μιας σειράς 16 "πράσινων δωματίων" - κήπων, ως θεματικών χώρων αναψυχής. Οι θεματικοί κήποι που έχουν ολοκληρωθεί είναι οι κήποι της Μουσικής, του Νερού, της Μνήμης, των Ρόδων και του Ήχου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θεσσαλονίκη παραλιακό μέτωπο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ