Απεργία μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ -Στα άκρα η κόντρα τους με τον Γεωργιάδη - iefimerida.gr

Απεργία μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ -Στα άκρα η κόντρα τους με τον Γεωργιάδη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη συνέχιση της απεργίας τους μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου αποφάσισαν, σήμερα το μεσημέρι, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική νίκη, καλούν τον υπουργό Υγείας «να εγκαταλείψει την εμμονή για ανθρωποθυσίες» και ζητούν την έναρξη αξιόπιστου διαλόγου.

«Είχαμε την ελπίδα ότι αντί για απειλές και εκφοβισμούς, στο τραπέζι της διαμεσολάβησης θα υπήρχαν αναλυτικά τα βήματα της επονομαζόμενης μεταρρύθμισης -''βλέπε απορρύθμισης''- που θα διασφάλιζε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Πρότειναν ένα μήνα παράταση, αν λύσουμε την απεργία χωρίς φυσικά να παίρνουν πίσω δηλώσεις για τις απολύσεις των συναδέλφων μας. Ποιον κοροϊδεύουν τελικά; Ας παρουσιάσουν ξεκάθαρα στους Έλληνες ασφαλισμένους την περίφημη μεταρρύθμιση. Τι θα κοστίσει, τι θα πληρώσουν από την τσέπη τους, θα λειτουργήσουν εργαστήρια και μηχανήματα που έχουν πληρώσει με το υψηλότατο ασφάλιστρό τους διαχρονικά; Για την ταμπακιέρα ούτε λέξη. Και επιτέλους ποια η κοινωνική αναφορά και κοστολόγηση στο σχέδιό του; Εμείς απαντάμε ότι πρέπει να δείξει καλή διαγωγή στην τρόικα συμπληρώνοντας τον αριθμό των απολύσεων» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ στην ανακοίνωσή της

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Είναι θλιβερή η εικόνα και προκλητική για όλους μας οι μεταλλάξεις του υπουργού, οι αντιφάσεις σε μια προσπάθεια να συμπληρώσει την επιταγή προς τους δανειστές».

Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς

Αυστηρό μήνυμα προς τους απεργούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ έστειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι δεν υπογράφει «εκβιαστικά» χαρτί για να εξαιρεθούν από τη διαθεσιμότητα, ενώ προανήγγειλε άμεσα μέτρα που προωθεί το υπουργείο Υγείας προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την απεργία.

«Ξεπέρασαν την καλώς εννοούμενη αστική ευγένεια. Εφόσον η άποψή τους είναι ότι θα απεργούμε στον αιώνα τον άπαντα, και η θέση τους είναι ή χαρτί ή τίποτα, απαντάμε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εκβιαστεί αλλά ούτε και η κοινωνία, από καμία συντεχνιακή ομάδα. Τέτοιοι εκβιασμοί δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί. Αν γίνουν για έναν θα γίνουν και για άλλους» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης επαναλαμβάνοντας ότι το υπουργείο «παραμένει ανοικτό στο διάλογο».

Αναφερόμενος ειδικότερα, στις λύσεις που προωθεί το υπουργείο Υγείας, ο κ.Γεωργιάδης τόνισε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε διάφορα εργαλεία στα χέρια μας για να μειωθεί ο φόρτος που έχει δημιουργηθεί από την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Θα αυξήσουμε από 200 στις 300 και αν χρειαστεί και στις 400 τις επισκέψεις σε γιατρούς που έχουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό θα απορροφήσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Θα αυξήσουμε τις προσλήψεις και θα προσλάβουμε συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ για να υπάρξει μεγαλύτερη πρόσβαση νέων γιατρών στο σύστημα.

Επείγοντα περιστατικά πρωτοβάθμιας υγείας ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα στα νοσοκομεία για το διάστημα της απεργίας».

Ο κ Γεωργιάδης επέμεινε στην άποψη ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν την απεργία τους, προσπαθώντας να εκβιάσουν το υπουργείο να υπογράψει χαρτί που θα τους εξαιρέσει από το μέτρο της διαθεσιμότητας.

«Για κανέναν δεν μπορούμε να υπογράψουμε τέτοιο χαρτί... Όχι γιατί θέλουμε να τους τιμωρήσουμε αλλά με την έννοια της ισότητας των πολιτών. Είμαστε πολύ ανοικτοί και πολύ πρόθυμοι στο να συζητήσουμε μαζί τους. Δεν δεχόμαστε όμως εκβιασμούς» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ