Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα από τους ταξιτζήδες - iefimerida.gr

Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα από τους ταξιτζήδες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα «θερμό» Σαββατοκύριακο κινητοποιήσεων ετοιμάζουν οι διοκτήτες ταξι σε όλη την Ελλάδα. Οι απεργοί δεν φαίνεται να πτοούνται από τις προειδοποιήσεις για συλλήψεις και διώξεις σε περιπτώσεις που διαπράτονται αδικήματα. Από την Κέρκυρα μέχρι την Κρήτη οι αυτοκινητιστές πραγματοποιούν σήμερα συμβολικές κινήσεις ανοίγματος διοδίων, καταλήψεις σε λιμάνια και αεροδρόμια ενώ στο φοινικόδασος του Βάι κατέλαβαν τα εκδοτήρια και μοίρασαν λουλούδια!

Πιο συγκεκριμένα, από τις 10.00 περίπου το πρωί, ταξί της Καλαμάτας, Σπάρτης και Τρίπολης έχουν ανοίξει τα διόδια Ασέας στην Τριπόλεως - Κορίνθου και ταξί της Κορίνθου και της Αργολίδας έχουν ανοίξει τα διόδια Σπαθοβουνίου στην Κορίνθου - Τριπόλεως. Οι ιδιοκτήτες ταξί θα κρατήσουν ανοικτά τα διόδια ως τις 13.30 περίπου, ενώ αύριο ετοιμάζονται να κάνουν πιο δυναμική την παρουσία τους στην εθνική οδό.

Στην Κρήτη τα εκδοτήρια των εισιτηρίων στο Φοινικόδασος του Βάι κατέλαβαν σήμερα συμβολικά, οι ιδιοκτήτες ταξί από τη Σητεία και την Ιεράπετρα Λασιθίου επιτρέποντας έτσι τη δωρεάν πρόσβαση στο κοινό. Παράλληλα μοίραζαν λουλούδια και ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους Η κίνηση τους αυτή, είναι όπως οι ίδιοι λένε συμβολική για να εξηγήσουν στους πολίτες και τους τουρίστες γιατί αντιδρούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Στα Χανιά πραγματοποιείται από το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο Χανίων από τους ιδιοκτήτες των ταξί, διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους. Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν παρατάξει τα οχήματα τους στο χώρο έξω από τον αεροσταθμό χωρίς όμως να εμποδίζουν τη μεταφορά επιβατών με άλλα μέσα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου ΤΑΞΙ Χανίων Ηλίας Καραπατάκης η σημερινή κινητοποίηση δεν αποσκοπεί στο να κλείσει το αεροδρόμιο, αλλά απλά αποτελεί μορφή διαμαρτυρίας.

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί από ολόκληρη την Ήπειρο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Στις 9 πμ στάθμευσαν τα 200 περίπου ταξί τους, στο λιμάνι και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας κατά των ρυθμίσεων Ραγκούση στους δρόμους της πόλης. Λίγο μετά τις 11 αποχώρησαν από την προβλήτα και κατευθύνθηκαν προς την Πρέβεζα όπου αναμενόταν να αποκλείσουν για 2 ώρες την υποθαλάσσια σήραγγα στο Άκτιο.

Στην Κέρκυρα, για δέυτερη μέρα οι ταξιτζήδες κατέλαβαν τα εκδοτήρια εισιτηρίων στις εισόδους μνημείων και Μουσείων. Οι επισκέπτες του Αχιλλείου και του Παλαιού Φρουρίου στην Κέρκυρα εισήλθαν δωρεάν.

Στη Λευκάδα, οι ταξιτζήδες βρέθηκαν και σήμερα στη γέφυρα της Λευκάδας με κατεβασμένα τα ταξίμετρα, ενώ δεν αποκλειόταν να κατευθυνθούν προς το Άκτιο όπου θα πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία οι συνάδελφοι τους από την Ήπειρο.

Στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονία οι αυτοκινητιστές ταξί απήργησαν χωρίς να έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις ή αποκλεισμούς .

Με συλλήψεις και διώξεις απειλεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Με διαδοχικές ανακοινώσεις του, ο Εισαγγελέας του Αρειου Πάγου, κ. Τέντες, έκανε σαφές πως σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες ταξί παρακωλύουν ή παρεμποδίζουν τη λειτουργία αεροδρομίων, λιμανιών κ.λπ., δηλαδή κοινωφελών υπηρεσιών του δημοσίου τομέα θα ζητηθούν συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο των ιδιοκτητών ταξί που προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες

Συγκεκριμένα ο κ. Τέντες τόνισε: "Αν διαπράττουν (σ.σ.: οι ιδιοκτήτες ταξί) το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών ή τελέσουν οποιοδήποτε άλλο έγκλημα διωκόμενο αυτεπαγγέλτως, εφόσον καταλαμβάνονται επ' αυτοφώρω πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία των άρθρων 417 και επόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (σ.σ.: προβλέπει την άμεση παραπομπή του κατηγορούμενου στο αυτόφωρο) σε βάρος των φυσικών και ηθικών αυτουργών των εγκλημάτων αυτών".Είναι αυτονόητο - συνεχίζει στην παραγγελία του ο Ι. Τέντες - ότι "οι προανακριτικοί υπάλληλοι και χωρίς παραγγελία, έγκριση ή άδεια του εισαγγελέα, υποχρεούνται να ακολουθούν την παραπάνω διαδικασία".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ