Συγκλονιστικό πείραμα για το bullying -Ελάχιστοι αντιδρούν μπροστά σε μία κατάσταση εκφοβισμού [βίντεο] - iefimerida.gr

Συγκλονιστικό πείραμα για το bullying -Ελάχιστοι αντιδρούν μπροστά σε μία κατάσταση εκφοβισμού [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανένας δεν είναι προστατευμένος από τον εκφοβισμό. Το bullying, όπως είναι διεθνώς γνωστή αυτή η μορφή ψυχολογικής και σωματικής βίας, αποτελεί ουσιαστικά έναν κύκλο ανάμεσα στο θύμα, το θύτη και τους αυτόπτες μάρτυρες, ο οποίος πρέπει να «σπάσει». Αυτός ήταν και ο στόχος μίας καμπάνιας, που έκανε ένα πείραμα με συγκλονιστικά αποτελέσματα.

Σε αυτό ουσιαστικά «σκηνοθετούσαν» μία κατάσταση εκφοβισμού σε ένα Πανεπιστήμιο, μπροστά σε άλλα άτομα, προκειμένου να διαπιστώσουν πόσοι θα αντιδράσουν. Το πείραμα αποκάλυψε τη λυπηρή πραγματικότητα. Ελάχιστοι παρενέβησαν για να προστατεύσουν το θύμα και να διώξουν τον «νταή» της υπόθεσης.

Στο βίντεο ουσιαστικά φαίνεται η δύναμη που μπορεί να έχει για να σταματήσει αυτό τον κύκλο βίας ένα τρίτο άτομο και το μήνυμα της καμπάνιας είναι πως αν κάποιος σκέφτεται πως θα παρέμβει αν η κατάσταση συνεχίσει, τότε μπορεί να είναι πολύ αργά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις bullying πείραμα εκφοβισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ