Ερευνα: Οι μισές πωλήσεις ακινήτων στα βόρεια προάστια γίνονται κάτω της αντικειμενικής αξίας - iefimerida.gr

Ερευνα: Οι μισές πωλήσεις ακινήτων στα βόρεια προάστια γίνονται κάτω της αντικειμενικής αξίας

Ερευνα: Οι μισές πωλήσεις ακινήτων στα βόρεια προάστια γίνονται κάτω της αντικει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αντικειμενικές αξίες των ακινήτων φαίνεται πως χρησιμεύουν τελικά μόνο για τη φορολόγηση των ιδιοκτητών αφού όπως δείχνει έρευνα του μεσιτικού γραφείου RE/MAX Αθμονον της αλυσίδας RE/MAX ακόμα και αυτά στα βόρεια προάστια που θέλει να υπερφορολογήσει ο Γιάννης Στουρνάρας πωλούνται πλέον σε τιμές πολύ χαμηλότερες.Συγκεκριμένα η πώληση ακινήτων σε τιμές κάτω της αντικειμενικής στα βόρεια προάστια φτάνει έως το 53% του συνόλου των αγοραπωλησιών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας:

Στα Μελίσσια, το 100% των ακινήτων πωλήθηκε σε τιμές έως 10% χαμηλότερες της αντικειμενικής. Στον αντίποδα, στο Μαρούσι, μόλις το 14% των πράξεων έγινε με κόστος έως 10% χαμηλότερο της αντικειμενικής. Αντιθέτως, σε ποσοστό 35%, το τίμημα ήταν από 20% έως 30% χαμηλότερο της αντικειμενικής αξίας, ενώ ένα επιπλέον 8% έγινε σε τιμές πάνω από 50% χαμηλότερες. Αντίστοιχα, στην Εκάλη, το 33% έγινε σε τιμές έως 10% χαμηλότερες της αντικειμενικής, ενώ το ίδιο ποσοστό πράξεων πραγματοποιήθηκε και σε τιμές από 20% έως 30% χαμηλότερες της αντικειμενικής. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι στα Βριλήσσια, ένα αξιόλογο ποσοστό της τάξεως του 20% των πράξεων, έγινε σε τιμές από 30% έως 40% χαμηλότερες της αντικειμενικής. Κατά κανόνα, τα πωλούμενα ακίνητα είναι μεταχειρισμένα, καθώς το ανώτατο ποσοστό πωλήσεων νεόδμητων κατασκευών εντοπίζεται στη Δροσιά και πάλι δεν ξεπερνά το 27%, ενώ στην Εκάλη, δεν καταγράφεται καμία πώληση νεόδμητου, ενώ το 46% αφορά πωλήσεις ακινήτων άνω των 30 ετών.
Αντίστοιχα, στην Κηφισιά, το 47% των πωλήσεων αφορά κατοικίες άνω των 30 ετών, ενώ και στο Μαρούσι το σχετικό ποσοστό ανέρχεται σε 34%, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά διατιθέμενα νεόδμητα διαμερίσματα.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ