Σύριοι αντάρτες απήγαγαν 12 Ελληνορθόδοξες μοναχές, στο ιστορικό κέντρο της χριστιανικής πόλης Μααλούλα - iefimerida.gr

Σύριοι αντάρτες απήγαγαν 12 Ελληνορθόδοξες μοναχές, στο ιστορικό κέντρο της χριστιανικής πόλης Μααλούλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δώδεκα ελληνορθόδοξες μοναχές απήχθησαν από τη μονή όπου διέμεναν, στο ιστορικό κέντρο της χριστιανικής πόλης Μααλούλα, μετά την κατάληψή της, τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, από Σύρους αντάρτες, μετέδωσε το Ραδιόφωνο του Βατικανού.

Ο πρεσβευτής της Αγίας Εδρας στη Συρία, Μάριο Ζενάρι, παραδέχθηκε πως, «Φαίνεται ότι οι τζιχαντιστές αντάρτες τις οδήγησαν στα βόρεια, προς το Γιάμπρουντ. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τα κίνητρα των ανταρτών, εάν πρόκειται για απαγωγή ή για να έχουν τον έλεγχο του μοναστηριού ώστε να δρουν ελεύθερα στη Μααλούλα».

Το καθολικό πρακτορείο ειδήσεων AsiaNews που ειδικεύεται σε θρησκευτικά θέματα, μετέδωσε ότι το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας επιβεβαίωσε την είδηση.

Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana, οι αντάρτες, μεταξύ των οποίων και τζιχαντιστές της οργάνωσης Αλ Νόσρα, μπήκαν στην ελληνορθόδοξη μονή της Αγίας Θέκλας (Μαρ Τάκλα) που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και μέχρι σήμερα ελεγχόταν από τον στρατό.

Στη μονή ζούσαν 40 αδελφές και πολλά ορφανά παιδιά.

Η Μααλούλα, σε απόσταση 55 χιλιομέτρων βορείως της Δαμασκού, έχει πολλές εκκλησίες και μοναστήρια. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους της είναι ελληνορθόδοξοι χριστιανοί και μιλούν αραμαϊκά, τη γλώσσα που μιλούσε ο Χριστός.

Σημειώνεται πως στις 9 Σεπτεμβρίου οι αντάρτες εισέβαλαν στην πόλη, αλλά τρεις ημέρες μετά ο στρατός μπήκε στην Μααλούλα με αποτέλεσμα οι συγκρούσεις και η ανταλλαγή πυρών να είναι καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ