Carpo London: Οι ελληνικοί ξηροί καρποί που ταξίδεψαν από την Κυψέλη στο Λονδίνο και ξετρελαίνουν [εικόνες] - iefimerida.gr

Carpo London: Οι ελληνικοί ξηροί καρποί που ταξίδεψαν από την Κυψέλη στο Λονδίνο και ξετρελαίνουν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί οι αδερφοί Κοντόπουλου να έκαναν το επιχειρηματικό ντεμπούτο τους στην οδό Κρίσης στης Κυψέλη, ωστόσο η κρίση φαίνεται πως δεν τους ακούμπησε αφού σήμερα η καρδιά της επιχείρησής τους χτυπά στο Κολωνάκι και σε μια από τις εμπορικότερες περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας, στη Piccadilly Street.

Όπως αναφέρει το fortunegreece, η ενασχόληση με το εμπόριο ξηρών καρπών δεν ήταν κάτι που προέκυψε τυχαία. Το πρώτο βήμα είχε γίνει το 1990 μέσω ενός μικρού παντοπωλείου με ξηρούς καρπούς στην οδό Κρίσης, στην Άνω Κυψέλη. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν έτσι όπως τα περίμεναν οι αδελφοί Κοντόπουλοι και το λουκέτο ήταν η μόνη λύση για την επιχείρηση.

Το 1993 κάνουν τη δεύτερη προσπάθειά τους ιδρύοντας την εταιρεία πάνω στην οποία θα βασιστεί στη συνέχεια η Carpo Hellas. Μετά από δύο χρόνια, η οικοτεχνία μετατρέπεται σε βιοτεχνία, ενώ το 2002 δημιουργείται η μονάδα στον Ασπρόπυργο, με ίδια κεφάλαια. Σήμερα η μονάδα έχει εξελιχθεί σε σύγχρονη γραμμή παραγωγής που ελέγχει την πρώτη ύλη, επεξεργάζεται, καβουρδίζει και συσκευάζει τα προϊόντα της Carpo Hellas. Καθημερινά εξυπηρετούνται 300 σημεία στο νομό Αττικής, ενώ υπάρχει συνεργασία με πανελλήνια δίκτυα καταστημάτων, ξενοδοχεία, εστιατόρια αλλά και εμπόρους.



Το 2011 άνοιξαν το πρώτο σημείο πώλησης στο Κολωνάκι, σε μια εποχή όπου τα ιστορικότερα μαγαζιά της περιοχής ερήμωναν. Αυτό που κέρδισε την εμπιστοσύνη των κατοίκων του Κολωνακίου δεν ήταν μόνο η καλής ποιότητας ξηροί καρποί αλλά και οι χρήσιμες συμβουλές που δίνουν οι υπάλληλοι του καταστήματος αναφορικά με το πώς θα μπορούσε να γίνει η διατροφή μας πιο υγιεινή εντάσσοντας σ' αυτή βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά τα οποία προέρχονται από τους ξηρούς καρπούς.

Έτσι το Φεβρουάριο άνοιξε τις πύλες του το κατάστημα στο Λονδίνο, όπου η ζήτηση είναι μεγάλη καθώς δεν υπάρχει κάτι ανάλογο. Ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, μέλι, καφές και άλλα ελληνικά προϊόντα προσφέρουν μια πανδαισία χρωμάτων ικανοποιώντας τόσο το μάτι όσο και την όσφρηση του πελάτη και αποτελούν τον καμβά πάνω στον οποίο ζωγραφίζεται η εικόνα της σύγχρονης ελληνικής γης και των καρπών της.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων επισκέπτονται καθημερινά το μαγαζί του Κώστα στην Piccadilly Street ο οποίος βάζει πλώρη και για άλλες περιοχές της Αγγλίας αλλά και της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Carpo London: 16 Piccadilly str., Λονδίνο
τηλ.: 0044 20 72877233
www.carpolondon.co.uk

Carpo Kolonaki:
Κανάρη 6, 210 36 05 617
www.carpokolonaki.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λονδίνο ξηροί καρποί Carpo Piccadilly Street
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ