Η ζωή στον θίασο ενός τσίρκου: Τι συμβαίνει όταν σβήνουν οι προβολείς [εικόνες] - iefimerida.gr

Η ζωή στον θίασο ενός τσίρκου: Τι συμβαίνει όταν σβήνουν οι προβολείς [εικόνες]

Η ζωή στον θίασο ενός τσίρκου: Τι συμβαίνει όταν σβήνουν οι προβολείς [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πώς είναι η ζωή στο τσίρκο όταν σβήνουν τα φώτα; Την καθημερινότητα «πίσω από την κουρτίνα» είχε την ευκαιρία να απαθανατίσει μία φωτογράφος και εξερευνήτρια του National Geographic, παρουσιάζοντας μας έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.

Η Εμιλι Αινσγουορθ, καθώς συμμετείχε στα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ για τα τσίρκα του Μεξικού για το BBC το 2008, επισκέφθηκε το Circo Padilla, όπου της έδωσαν ένα κοστούμι, και την έστειλαν στη σκηνή για να χορέψει. Η ίδια δεν είχε καμία προηγούμενη εμπειρία ως χορεύτρια.

«Το κύριο προσόν μου ήταν ότι φαινόταν αρκετά λευκή και οι άνθρωποι πίστευαν ότι θα ήταν αστείο να με έβαζαν να χορέψω. Ετσι απέκτησα πρόσβαση στην καθημερινότητα τους.»

Μετά την πρώτη εμπειρία της ζωής και συμμετοχής της στο τσίρκο, η Αινσγουορθ ολοκλήρωσε ένα μεταπτυχιακό στην κοινωνική ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και στη συνέχεια πρότεινε στο National Geographic να συνεχίσει το ντοκιμαντέρ στο Μεξικό.

«Ηθελα να παρουσιάσω μια ιστορία για το πώς είναι η ζωή πίσω από την κουρτίνα. Είχα γνωρίσει μερικούς πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους εκεί» εξηγεί η ίδια.

Η Αινσγουορθ που έχει έδρα στο Λονδίνο, έλαβε επιχορήγηση ως εξερευνητής του National Geographic και επέστρεψε στο Μεξικό το 2011 για να τραβήξει φωτογραφίες σε επτά διαφορετικά τσίρκα, ενώ έζησε μαζί με τους περφόρμερ, για να δώσει στον εαυτό της όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόσβαση στην καθημερινότητα τους.

«Την πρώτη φορά που πήγα το 2008 τραβούσα απλώς φωτογραφίες προκειμένου να συλλάβω τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες, όπως ο καθένας θα έκανε. Επιστρέφοντας όμως, προσπάθησα να παρουσιάσω περισσότερο μια ιστορία-και όχι απλώς φωτογραφίες.» εξηγεί και προσθέτει: «Εψαχνα στην τέχνη της μεταμόρφωσης, ήθελα να δείξω πώς οι περφόρμερ ήταν στην πραγματική ζωή. Η παράσταση είναι μεταμφίεση και την ψευδαίσθηση και θα ήθελα να τη διερευνήσω περισσότερο.»

Η ζωή στον θίασο ενός τσίρκου: Τι συμβαίνει όταν σβήνουν οι προβολείς [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η ζωή στον θίασο ενός τσίρκου: Τι συμβαίνει όταν σβήνουν οι προβολείς [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η ζωή στον θίασο ενός τσίρκου: Τι συμβαίνει όταν σβήνουν οι προβολείς [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η ζωή στον θίασο ενός τσίρκου: Τι συμβαίνει όταν σβήνουν οι προβολείς [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Η ζωή στον θίασο ενός τσίρκου: Τι συμβαίνει όταν σβήνουν οι προβολείς [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζωή τσίρκο ακροβάτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ