Χριστουγεννιάτικο δώρο στην Αθήνα: Το βιβλιοπωλείο της ιστορικής Εστίας που επιστρέφει σε νέο σημείο - iefimerida.gr

Χριστουγεννιάτικο δώρο στην Αθήνα: Το βιβλιοπωλείο της ιστορικής Εστίας που επιστρέφει σε νέο σημείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν έγινε γνωστό πως το ιστορικό βιβλιοπωλείο, στέκι, χώρος στοχασμού και διαλόγου της Εστίας στη Σόλωνος έβαλε λουκέτο, κύματα θλίψης σηκώθηκαν στην πόλη. Ακομη και σήμερα το κενό μαγαζί στη Σόλωνος προκαλεί μελαγχολία στους Αθηναίους. Φευ, το βιβλιοπωλείο της Εστίας επιστρέφει, αν και με μικρές αλλάγες.

Μέχρι τις γιορτές, η γωνία Διδότου και Δελφών θα μυρίζει μελάνι και πάλι αφού είναι σχεδόν έτοιμος ο χώρος για να στεγάσει το βιβλιοπωλείο της Εστίας που θα διαθέτει πλέον μόνο βιβλία του ίδιου του οίκου. Η εκδότρια Ευα Καραϊτίδη, μεγάλη λάτρης της Αθήνας και της ιστορίας της, δεν επέλεξε τυχαία το συγκεκριμένο σημείο, αφού πρόκειται για την πολυκατοικία που είχε φτιάξει ο γιος της Γαλάτειας Σαράντη, γνωστός αρχιτέκτων των Αθηνών Αλέξανδρος Πατσούρης. Είναι όμως αυτή η πολυκατοικία όπου στεγάστηκε ο Ιωάννης Κολλάρος.

Χριστουγεννιάτικο δώρο στην Αθήνα: Το βιβλιοπωλείο της ιστορικής Εστίας που επιστρέφει σε νέο σημείο | iefimerida.gr 0

Μιλώντας στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων η κα Καραϊτίδη είχε πει: «Προσδοκούμε τα καλύτερα και τα ουσιαστικότερα: εκεί θα εκτίθενται οι τίτλοι μας όπως πουθενά αλλού, για την καλύτερη περιδιάβαση και εξυπηρέτηση των αγοραστών λιανικής και χονδρικής πώλησης. Προσδοκούμε συσπείρωση και διεύρυνση ενός κοινού που εκτιμά την παράδοση αλλά και την καινοτομία, που θα ανακαλύπτει στον ίδιο χώρο τη γενιά του '30, αλλά και τους σπουδαίους σύγχρονους Ελληνες και ξένους συγγραφείς».

Χριστουγεννιάτικο δώρο στην Αθήνα: Το βιβλιοπωλείο της ιστορικής Εστίας που επιστρέφει σε νέο σημείο | iefimerida.gr 1

Στόχος της νέας προσπάθειας, συμπληρώνει, είναι «η επιστροφή στη μικρή και οικεία κλίμακα της επαφής πρόσωπο με πρόσωπο, μιας σχέσης που παραμερίστηκε για λίγο αλλά που η ανάγκη της επιβιώνει, ισχυρότερη από ποτέ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ