Πρόταση Γλέζου για αντικατάσταση της βουλευτικής αποζημίωσης με αντιμισθία ίση με τον κατώτατο μισθό - iefimerida.gr

Πρόταση Γλέζου για αντικατάσταση της βουλευτικής αποζημίωσης με αντιμισθία ίση με τον κατώτατο μισθό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κατάργηση της βουλευτικής αποζημίωσης και την αντικατάστασή της από αντιμισθία ίση με τον κατώτατο μισθό ανειδίκευτου εργάτη πρότεινε ο Μανώλης Γλέζος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επίσης την κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων και για μία ακόμη φορά εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόταση αναστολής της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων, όταν μέλη τους εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις.

Έτσι, σημείωσε, οι βουλευτές θα παλεύουν για να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, ενώ αναφορικά με το θέμα της Χρυσής Αυγής και την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής ώστε να ενσωματωθεί η τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης κομμάτων, υπογράμμισε πως η αντιμετώπιση της ΧΑ θα πρέπει να γίνει με πολιτικό τρόπο και όχι με κατασταλτικά μέτρα. «Οι σταυρωτήδες των χριστιανικών ιδεωδών και οι σταυρωτές των αρχαιοελληνικών αξιών πρέπει να αντιμετωπιστούν πολιτικά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αντισυνταγματική και φωτογραφική χαρακτήρισε την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών ο Ηλίας Κασιδιάρης. «Μας περιέφεραν με χειροπέδες ως θηράματα για να πάει ο Σαμαράς στις ΗΠΑ και να πει "τους διέλυσα"», σχολίασε για τις συλλήψεις των ηγετικών στελεχων της ΧΑ και έκανε λόγο για «τσίρκο» και «σόου».

Σύμφωνα με τις αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, η Επιτροπή Δεοντολογίας θα είναι αυτή που θα εισηγείται την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα. Ολοκληρώνοντας την εξέταση της υπόθεσης, θα διατυπώνει την γνώμη της, αφού πρώτα θα έχει καλέσει σε ακρόαση τον εκπρόσωπο του εμπλεκόμενου κόμματος.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης τόνισε την ανάγκη να λαμβάνονται οι αποφάσεις για αναστολή χρηματοδότηησης με αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων.

Τελικά οι αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής ψηφίστηκαν με ευρεία πλειοψηφία καθώς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Δημοκρατική Αριστερά τοποθετήθηκαν θετικά, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Το μόνο κόμμα που καταψήφισε το νέο άρθρο του Κανονισμού ήταν η ΧΑ.

Κατά πλειοψηφία επίσης, η Ολομέλεια ψήφισε για την δημιουργία νέας Μόνιμης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την παρακολούθηση συμμόρφωσης της χώρας μας με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (καταψήφισε το ΚΚΕ) καθώς και για τη διεύρυνση των υποθέσεων που θα παρακολουθεί εφεξής και η Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων.

Τέλος, κατά πλειοψηφία έγιναν δεκτές και δύο προσθήκες που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης σχετικά με την ηλεκτρονική ανάρτηση (τύπου «Διαύγεια») όλων των αποφάσεων της λειτουργίας της στον ιστότοπο της Βουλής, καθώς και την περαιτέρω στελέχωση του Γραφείου της Βουλής για την παρακολούθηση και εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ