Δεν πέφτουν οι τόνοι στα Πανεπιστήμια -Νέα 48ωρη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε ΕΜΠ και ΕΚΠΑ - iefimerida.gr

Δεν πέφτουν οι τόνοι στα Πανεπιστήμια -Νέα 48ωρη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε ΕΜΠ και ΕΚΠΑ

Δεν πέφτουν οι τόνοι στα Πανεπιστήμια -Νέα 48ωρη απεργία των διοικητικών υπαλλήλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αδιέξοδο παραμένουν οι φοιτητές, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία τόσο στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όσο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκε και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Παρότι οι μισές σχολές του ΕΜΠ είναι ήδη ανοιχτές και γίνονται μαθήματα, οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, με 48ωρη απεργία την Τετάρτη και Πέμπτη, με ψήφους 168 υπέρ και 128 κατά της απεργίας. Μετά από αυτό αναμένεται συνάντηση του Πρύτανη, Σίμου Σιμόπουλου, με τους Κοσμήτορες των σχολών, προκειμένου να αποφασίσουν για το θέμα.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από την άλλη, η συνέλευση των εργαζομένων επίσης αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία (Τετάρτη-Πέμπτη). Παράλληλα, εκπρόσωποι του συλλόγου δήλωσαν ότι στη συνάντηση που είχαν την Κυριακή με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τους προτάθηκε να επιστρέψουν όλοι στις θέσεις τους.

Οπως αναφέρει το Βήμα, οι υπάλληλοι υποστήριξαν ότι ο υπουργός δήλωσε πως κανείς δεν θα χάσει την θέση του, θα γυρίσουν στην εργασία τους με το 75% του μισθού τους όσοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ενώ θα αναζητηθούν πόροι από τον προϋπολογισμό του ιδρύματος για να εξοικονομηθεί το υπόλοιπο 25%, μέχρι να βρεθεί ένας τρόπος για να τοποθετηθούν σε μια άλλη θέση. Οι υπάλληλοι όμως ανέφεραν πως δεν υπάρχουν εγγυήσεις για τις εν λόγω προτάσεις.

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με 48ωρη απεργία για Τρίτη και Τετάρτη πήραν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Πατρών, που πραγματοποιούν από το πρωί και κατάληψη στο κτίριο της διοίκησης τους. Τα μαθήματα γίνονται κανονικά, αλλά έχουν «παγώσει» οι διοικητικές λειτουργίες.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ