Η «πράσινη δίαιτα» των σταρ: Ποιοι διάσημοι είναι χορτοφάγοι [εικόνες] - iefimerida.gr

Η «πράσινη δίαιτα» των σταρ: Ποιοι διάσημοι είναι χορτοφάγοι [εικόνες]

Η «πράσινη δίαιτα» των σταρ: Ποιοι διάσημοι είναι χορτοφάγοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να.. δαγκώνει αυτιά στο ρινγκ, αλλά στην προσωπική του ζωή είναι αυστηρά χορτοφάγος με φιλοζωικές ανησυχίες. Ο άγριος πυγμάχος Μάικ Τάισον είναι ένας από τους διάσημους που δυσκολεύεται κανείς να πιστέψει ότι έχουν απαρνηθεί το κρέας.

Δείτε τους διάσημους που επιλέγουν τη χορτοφαγική διατροφή, είτε από επιλογή, είτε για λόγους υγείας, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε καμπάνιες για την προστασία των ζώων και την ανάδειξη της χορτοφαγίας.

Μπιλ Κλίντον
Μετά το τετραπλό μπαιπάς στο οποίο υποβλήθηκε το 2004, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, υιοθέτησε μία αυστηρά χορτοφαγική διατροφή. Eχει ήδη χάσει 20 κιλά, και έχει γίνει υποστηρικτής της χορτοφαγίας: «Μου αρέσουν τα λαχανικά, τα φρούτα, τα φασόλια, τα πράγματα που τρώω τώρα» δήλωσε σε δημοσιογράφο του CNN. «Ολες οι εξετάσεις αίματος μου είναι καλές, και τα ζωτικά σημεία μου είναι καλά, και εγώ νιώθω καλά, και επίσης έχω, είτε το πιστεύετε είτε όχι, περισσότερη ενέργεια.»

Αλ Γκορ
Είναι η πιο πρόσφατη διασημότητα που απαρνήθηκε τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Οπως ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο, έγινε χορτοφάγος, ωστόσο είναι ακόμη άγνωστοι οι λόγοι της απόφασης του αυτής.

Νάταλι Πόρτμαν
Εγινε χορτοφάγος το 2009, όταν διάβασε το βιβλίο του Τζόναθαν Σαφραν Φόερ «Eating Animals». Η ηθοποιός σταμάτησε την χορτοφαγία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της το 2011 αναφέροντας ότι το σώμα της ζητούσε τρόφιμα που γίνονταν με τα αυγά και με τυρί. Μετά την εγκυμοσύνη ωστόσο επέστρεψε στη χορτοφαγία και η δεξίωση για το γάμο της που έγινε το 2012 ήταν με χορτοφαγικό μενού.

Μάικ Τάισον
Ο πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας βαρέων βαρών Μάικ Τάισον ασπάστηκε την χορτοφαγία το 2010, και έκτοτε έχει χάσει 100 κιλά: «Η χορτοφαγία μου έδωσε μια νέα ευκαιρία να ζήσω μια υγιή ζωή. Ημουν τόσο κορεσμένος από όλα τα φάρμακα και την κοκαΐνη, που σχεδόν δεν μπορούσα να αναπνεύσω, είχα υψηλή αρτηριακή πίεση και αρθρίτιδα. Μόλις έγινα χορτοφάγος όλα αυτά τα πράγματα μειώθηκαν» δήλωσε ο Τάϊσον μιλώντας στην εκπομπή της Οπρα Γουίνφρεϊ «Where are they now?»

Ελεν ντε Τζένερις
Οπως και η Πόρτμαν, έτσι και η γνωστή παρουσιάστρια αποφάσισε να γίνει χορτοφάγος το 2008, έχοντας διαβάσει αρκετά σχετικά βιβλία. «Το κάνω γιατί αγαπώ τα ζώα. Είδα μία αλήθεια που δε πρέπει να αγνοούμε» δηλώνει η ίδια. Την ίδια δίαιτα ακολουθεί και η σύζυγός της Πόρσια ντε Ρόσι.

Usher
Η RnB τραγουδιστής τραγουδοποιός και χορευτής έγινε χορτοφάγος το 2012. Μετά το θάνατο του πατέρα του από καρδιακή προσβολή το 2008, ο Usher αποφάσισε να αρχίσει την υγιεινή διατροφή και εν τέλει κατέληξε στη χορτοφαγία. Μάλιστα προσπάθησε να μυήσει και τον προστατευόμενό του, Justin Bieber, αλλά μάλλον δεν τα κατάφερε.

Χοακίν Φοίνιξ
Ο πιο «παλιός» σταρ μυημένος στη χορτοφαγία, αποφάσισε να σταματήσει να τρώει κρέας σε ηλικία 3 ετών. Οπως αναφέρει ο ίδιος, είχε πάει για ψάρεμα με τον πατέρα και τα αδέλφια του και είδε τον βίαιο τρόπο με τον οποίο πέθανε το ψάρι μπροστά στα μάτια του και αυτό τον σημάδεψε τόσο ώστε έγινε φανατικός χορτοφάγος. Μάλιστα τον περασμένο Φεβρουάριο, παρουσίασε ένα αμφιλεγόμενο βίντεο με ένα ψάρι να πνίγεται, στα πλαίσια της εκστρατείας «Go Vegan» της PETA. Μάλιστα η PETA ήθελε να παρουσιάσει τη διαφήμιση κατά τη διάρκεια των Οσκαρ, αλλά, σύμφωνα με το Business Insider, το ABC αρνήθηκε να την βγάλει.

Ράσελ Μπράντ
Ο εκκεντρικός πρώην σύζυγος της Κάτι Πέρι είναι επίσης χορτοφάγος από τότε που είδε το ντοκιμαντέρ «Forks Over Knives», το οποίο πραγματεύεται την απόρριψη των μεταποιημένων τροφίμων στους υγειονομικούς ελέγχους. Από τη στιγμή που έκανε την αλλαγή, ψηφίστηκε ο πιο σέξι χορτοφάγος σταρ του 2011 από την PETA.

Morrissey
Χορτοφάγος εδώ και πολλά χρόνια, φέτος απασχόλησε πολύ τα μέσα, με τις ακραίες απόψεις του περί χορτοφαγίας και υποστήριξης των δικαιωμάτων των ζώων. Μάλιστα δε δίστασε να αποκαλέσει δημόσια την παραδοσιακή τελετή για την επιλογή της γαλοπούλας από τον Λευκό Οίκο ως «Thankskilling» και έγραψε «παρακαλώ να αγνοήσετε το αβυσσαλέο παράδειγμα που έθεσε ο πρόεδρος Ομπάμα ο οποίος, στο όνομα της ημέρας των Ευχαριστιών, υποστηρίζει τα βασανιστήρια 45 εκατομμυρίων πτηνών είναι τρομακτική πράξη: Τα χτυπάνε με ηλεκτρισμό, τα ζαλίζουν και μετά τους κόβουν το λαιμό.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σταρ χορτοφάγοι διάσημοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ