Tagesspiegel: Θα είναι ο Δεκέμβριος, ο «μοιραίος» της κυβέρνησης; - iefimerida.gr

Tagesspiegel: Θα είναι ο Δεκέμβριος, ο «μοιραίος» της κυβέρνησης;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τρόικα δεν έρχεται, η διαμάχη με την ελληνική πλευρά κλιμακώνεται, η ελληνική προεδρία επείγει και ο Δεκέμβριος δεν φαίνεται να είναι ένας... βολικός μήνας για την κυβέρνηση που μπορεί να βρεθεί μπροστά σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη καταστάση.

Με τίτλο «Περιμένοντας την τρόικα» η γερμανική εφημερίδα, Tagesspiegel, περιγράφει όλα τα παραπάνω ως πραγματικότητες, τις οποίες δεν μπορεί κανείς να προσπεράσει. Το άρθρο επικαλείται εκτιμήσεις παρατηρητών στην Αθήνα, που βλέπουν ήδη τον Δεκέμβριο ως μοιραίο μήνα, ο οποίος θα μπορούσε να αποφασίσει για την πτώση ή τη συνέχιση του κυβερνητικού συνασπισμού. Ο Σαμαράς είναι αντιμέτωπος όχι μόνον με την Τρόικα, αλλά και με μαζικές απεργίες σε πανεπιστήμια και στον χώρο της υγείας».

Σύμφωνα με την ανάλυση που γίνεται στο άρθρο, η ακύρωση της έλευσης των κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα, κλιμακώνει τη διαμάχη με την ελληνική πλευρά, ενώ σημειώνει «δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Δεκεμβρίου. Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας έχει μπροστά του μια όχι ιδιαίτερα ευχάριστη συνάντηση. Ήδη προ δέκα ημερών ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γ. Ντάισελμπλουμ είχε προειδοποιήσει ότι αρκετοί υπουργοί αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους με την Ελλάδα».

Στο μεταξύ, η ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. βρίσκεται επί θύραις και οι αντιδράσεις σε κυβερνητικό επίπεδο αυξάνονται. Η εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά «ελληνικοί κυβερνητικοί κύκλοι εκφράζουν την ελπίδα να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου να μην επισκιαστεί η ελληνική προεδρία που ξεκινά την πρώτη Ιανουαρίου. Εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, όμως, υπάρχουν εντεινόμενες αντιδράσεις. Για περαιτέρω περικοπές δεν πρόκειται πιθανότατα να βρεθεί πλειοψηφία στο κοινοβούλιο».

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες,την Τετάρτη, έπειτα από πρόσκληση του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ελάχιστα θα κινηθεί γύρω από τα θέματα της ελληνικής προεδρίας, καθώς ο... πάγος της τρόικας θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των συζητήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurogroup άρνηση τρόικας Taggesspiegel
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ